Topic outline

  • resource icon
   ENG3042.Kand/ENG3044.Kand Teams kirjautumisavain File
   Not available unless: You are a(n) Student

 • Not available unless:
  • You are a(n) Teacher
  • You are a(n) Non-editing teacher

 • Tieteellisen kirjoittamisen kokonaisuuteen kuuluvat seuraavat osat:

  1) Johdatus tieteelliseen kirjoittamiseen -luento Teamsissa. Luentodiat tulevat tälle sivulle näkyviin luennon jälkeen. Luennon seurattuasi ymmärrät perusperiaatteet tieteellisen tekstin perusperiaatteista.

  2) Tieteellisen kirjoittamisen itseopiskelumateriaali tällä sivulla, kohdat 1-5. Materiaalin avulla perehdyt aiheeseen lisää ja pääset tehtävien avulla harjoittelemaan tärkeitä taitoja. Tehtävien on oltava tehtynä ennen ensimmäisiä tekstipajoja, viim. su 14.2. Tekstipajaopettaja tarkistaa ennen pajoja, että jokainen on tehnyt tämän itseopiskelumateriaalin tehtävät. Jollet ole suorittanut materiaalin tehtäviä, et voi osallistua tekstipajoihin.

  3) Tekstipajat 1 ja 2 + kypsyysnäyte (jos kirjoitat työsi englanniksi tai ruotsiksi ja käyt tekstipajat sillä kielellä, osallistut suomenkieliseen tiivistelmäpajaan). Lue ohjeet tekstipajatyöskentelyyn alla olevasta tiedostosta Tekstipajojen ja kypsyysnäytteiden pelisäännöt. Tekstipajamateriaalit ja tekstien palautusosiot löydät tämän sivun alareunasta, itseopiskelumateriaalin alta.

 • Itsenäinen tiedonhankinta on olennainen osa korkeakouluopiskelua. Kandidaattivaiheen opinnäytteessä onnistuminen edellyttää laajempia tiedonhankintataitoja kuin aikaisemmissa opinnoissa on vaadittu. Tämän harjoituksen tarkoitus on tukea tekniikan opiskelijaa kandidaatintyöhön liittyvässä tiedonhankinnassa.

  Tehtävässä esitelty tiedonhankinnan ja itsenäisen oppimisen tekniikka on sovellettavissa myös muille elämän alueille. Monimutkaisiin tehtäviin liittyvä ongelmanratkaisu ja tiedonhankinta on jokapäiväistä asiantuntijatehtävissä.

  Harjoituksen suorittamista tukee esimerkiksi Aalto-yliopiston Oppimiskeskuksen Tiedonhankinnan opas. Harjoitusta koskeviin kysymyksiin vastaa Kirsi Heino (050 3161 009, kirsi.heino(at)aalto.fi).

 • Not available unless: You are a(n) Student