Topic outline

  • Siirrymme etäopetukseen laskuharjoitusryhmissä maanantaista 23.11. alkaen. Lisätietoa käytännöistä Tehtävät -sivulla. Muilta osin kurssi jatkuu aiemmin ilmoitetun mukaisesti.

    Kurssitenttiin liittyvistä järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin.


    Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu kurssille ja haluamaasi harjoitusryhmään WebOodissa. Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 2.11. klo 23:59.

    Ensimmäiset harjoitukset alkavat torstaina 29.10. (kts. Tehtävät).  Laskuharjoitukset järjestetään isoissa luentosaleissa siten, että COVID-19 -pandemian vaatimukset huomioidaan. Yksi laskuharjoitusryhmä (ryhmä H08) toteutetaan koko kurssin ajan etäopetuksena Zulip -ympäristössä, ja tähän ryhmään on ensisijainen pääsy riskiryhmiin kuuluvilla opiskelijoilla. Mikäli viranomaisten karanteenimääräyksiä kiristetään kurssin aikana, muutkin laskuharjoitukset muutetaan etäopetukseksi. 

    Ensimmäinen luento julkaistaan tiistaina 27.10. näillä MyCourses -sivuilla (kts. Luennot). Luennot toteutetaan COVID-19 -pandemian johdosta virtuaalisesti Panopto-järjestelmällä käyttäen kahden kameran ja yhden projektorin tekniikkaa. Kaikki jo pidetyt luennot ovat nähtävissä koko kurssin ajan. Luentoja ei siis pidetä luentosaleissa.

    Huom: Tämän syksyn Panopto-luennot ovat jonkin verran pidempiä kuin normaalin luentoaikataulutuksen mukaisesti toteutettuina olisivat. Erityisesti ensimmäisen viikon lukujärjestelmiä ja sarjaoppia käsittelevät luennot ovat rajusti ylipitkiä. Aiempina vuosina luentoajan vähäisyys oppimistavoitteisiin nähden on välttämättä johtanut asioiden ylimalkaiseen käsittelyyn ja "yli hyppimiseen". Nettiluennon tapauksessa tämä ei ole samalla tavalla perusteltua, koska luento ei enää ole samalla tavalla luentosalivaraukseen sidottu. 

    Mikäli luentotahti tuntuu opiskelijasta liian verkkaiselta, Panopto-järjestelmässä on mahdollisuus käyttää vaikkapa 1.5x toistonopeutta tai kelata luentoa eteenpäin itselle selvän asian kohdalta. Luentostatistiikka toisaalta osoittaa, että moni opiskelija itse asiassa katsoo saman luento-osuuden useampaankin kertaan. Kaikki nämä tavat ovat erityisen suositeltavia. Ei ole olemassa mitään keinoa, jolla lukiotiedoiltaan hyvinkin eritasoisia opiskelijoita voitaisiin opettaa yhtäaikaa satojen opiskelijoiden massakurssilla kaikille sopivaan rytmiin. Emmehän yliopistossa pakota opiskelijoita lukemaan kurssikirjaakaan samaan tahtiin.

    Seuraamme Panopto-järjestelmän ja STACK-järjestelmän käytöstä saatuja kokemuksia ja tilastoja, ja yritämme toteuttaa tulevien vuosien peruskurssit nykyistä sopivammin mahdollisimman monille opiskelijoista. Tämä ei ole kovin helppo haaste edes normaaleissa olosuhteissa. 

    Laskutupa: Etäopetuksena järjestettävät laskuharjoitukset pidetään ilmoitettuina ajankohtina. Muina ajankohtina apua saa "virtuaalilaskutuvasta" kanavalla #A0102 Diff Int 1. Kanava on kaikkien laskuharjoitusryhmien käytössä. Linkki laskutuvan kotisivulle: https://math.aalto.fi/en/studies/laskutupa/.

    Suorittaminen: Arvosanasta 60% muodostuu koepisteiden ja 40% harjoituspisteiden perusteella. Loppukokeen järjestelyistä ilmoitetaan myöhemmin.

    Luennoitsija: Jarmo Malinen

    Pääassistentti: Kim Myyryläinen

    (Molempiin saa yhteyden sähköpostitse osoitteesta muotoa etunimi.sukunimi@aalto.fi. Juoksevissa asioissa pyydetään ensiksi ottamaan yhteyttä pääassistenttiin.)