Topic outline

  • Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu kurssille Oodissa maanantaihin 8.3.2021 klo 16 mennessä.
    Jos et mahtunut harjoitusryhmiin/haluamaasi harjoitusryhmään Oodissa: Avasimme ma 1.3. uuden harjoitusryhmän H05, ryhmien H01:n ja H04:n rinnalle (samaan aikaan). Käy ilmoittautumassa tähän uuteen ryhmään. Jos sen ajankohdat eivät sovi sinulle, voit osallistua jonkun muun ryhmän laskareihin. 

    Arvostelu: Kurssin loppukoe (to 15.4.2021) toimii myös tenttinä, mutta siihen on kurssille osallistumattomille oma erillinen ilmoittautuminen Oodissa. Tentti pidetään todennäköisimmin etänä (MyCoursesin kautta jaettava kotitentti), mutta tästä seuraa lisätietoa lähempänä.

    Loppukokeen jälkeen kurssin kokonaispisteet lasketaan kahdella tavalla: 1) laskarit 40% (*) ja loppukoe 60% tai 2) loppukoe 100%. Paremman kokonaispistemäärän tuottama tulos kirjataan arvosanaksi. 31% kokonaispisteistä (kummalla tavalla tahansa laskettuna) riittää varmasti läpipääsyyn. Näin ollen loppukoe ei ole pakollinen, jos on kerännyt tarpeeksi (eli noin 100 raakapistettä) laskaripisteitä, mutta tällöin 60% kokonaispistemäärästä menee nollaksi. Loppukoe on myös hyvä tapa mitata omaa oppimistaan. Kurssin aikana kerätyt laskaripisteet ovat voimassa ainakin 31.5.2021 järjestettävään uusintatenttiin asti. Uusintaan tulee ilmoittautua Oodissa.

    (*) laskarit = kaikki laskuharjoitustehtävät (alkuviikko & loppuviikko) ja STACK-tehtävät = 98+30 = max 128 raakapistettä. 

    Toteutus: Kurssi alkaa Oodin mukaan luennolla tiistaina 2.3.2021 (klo 8:15-10:00). Kaikki luennot ovat kuitenkin etäluentoja, ja ne toteutetaan Panopto-järjestelmällä ennalta nauhoitettuina. Luennot tulevat saataville MyCourses-sivulle hyvissä ajoin ennen ilmoitettua luentoajankohtaa. Luennon ilmoitetulla ajankohdalla (luentosalivarauksella) ei näin ollen ole merkitystä COVID-19 -järjestelyjen aikana, mutta luentoaikataulun noudattaminen auttaa oman opiskelun rytmittämistä. 

    Laskuharjoitukset alkavat ensimmäisen luennon viikolla ja ne pidetään etänä Zulipin ja Zoomin välityksellä. Ensimmäinen laskuharjoitus on perinteisesti ollut Mathematica -laskentaohjelmaan liittyvä ja tietokoneluokassa. COVID-19 -tilanteesta johtuen harjoitusta ei voida järjestää, mutta materiaali annetaan käyttöön itseopiskelua varten. Tästä harjoituksesta ei voida antaa pisteitä, mutta kyseiseen ohjelmaan tutustuminen on erittäin suositeltavaa. 

    Kurssin henkilökunta (etävastaanotto COVID-19 -tilanteesta johtuen):

    • Luennoitsija: Jarmo Malinen, M312
    • Pääassistentti: Pauliina Hirvi, M329 (H05)

    Luennoitsijan ja pääassistentin sähköpostiosoitteet on muotoa etunimi.sukunimi@aalto.fi. Ongelmatapauksissa ota ensin yhteyttä pääassistenttiin. Älä käytä MyCoursesin sähköpostitoimintoa vaan "oikeaa" sähköpostia!

    Muut assistentit:

    • Aino Weckman (H01)
    • Rami Echriti (H03)
    • Senna Luntama (H04)
    • Veikko Kamppinen (H02)
    Assistenttien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@aalto.fi, poikkeuksena Veikon etunimi.sukunimi@gmail.com.