Topic outline

  • Loppuseminaarin aikataulu on julkaistu Näyttelyohjeet-sivulla.

    Kurssin 1. luento: ma 1.3. klo 9-12.

    Zoom-linkki kaikkiin opetustilanteisiin (luennot ja tutoroinnit)

    HUOM! Kurssilla on aikatauluihin liittyviä erikoisjärjestelyjä. Ne on kerrottu alla. Varaa aikaa kalenteristasi niiden mukaan ja ota yhteyttä jos huomaat ylitsepääsemättömiä ongelmia.


    Tervetuloa!

    Tällä kurssilla opitaan ihmisten tutkimusta ja heidän tarpeidensa ymmärtämistä mm. havainnoinnilla, haastatteluilla, datan luovalla analysoinnilla, prototyyppejä rakentamalla ja niitä arvioimalla. Lisäksi kurssilla opitaan prototyyppien tekemistä 3D-tulostuksella.

    Kevään 2021 teemana on arki ja kodit. Otsakkeessa olevassa kuvassa näet esimerkkejä kotien siivoukseen, järjestyksen ylläpitoon ja  arjen helpottamiseen ylipäänsä liittyvistä paikoistaKurssilla pääset miettimään kotien toimintaa kriittisesti ja kehittämään parannusehdotuksia kotien toimintaan. Kurssin asiakkaana on Sinituote - merkittävä pohjoismainen siivousvälineiden valmistaja - jonka tavoitteena on tehdä  suomalaisten kotien arjesta helpompaa. Lisää tietoa: www.sinituote.fi

    Kurssilla tehdään tulosten luovutuksesta sopimus Sinituotteen kanssa. Jos Sinituote haluaa lunastaa konseptin itselleen, konseptin kehittäneet opiskelijat saavat siitä rahallisen korvauksen.

    Kurssi suoritetaan hybridiopetuksena: luennot ja ryhmänohjaustapaamiset ovat Zoomissa. 3D-tulostus taas tapahtuu Väreen tulostustyöpajassa. Kurssi koostuu seuraavista pakollisista kokonaisuuksista:

    • Luennot (väh. 80% läsnäolo tarvitaan)
    • Henkilökohtaiset tehtävät (taustakirjallisuus, lyhyen ryhmäkeskustelun vetäminen taustakirjallisuudesta 1-2 kertaa kurssin aikana, viikoittaiset pienet 1 sivun reflektiot)
    • 3D-tulostusharjoitus
    • Ryhmätyönä tehtävä projekti + 3D-printatun prototyypin tekeminen + tutorointitapaamiset

    Erikoisjärjestelyt

    Tämän vuoden kurssi on poikkeuksellisen suuri, sillä opintosuunnitelman muuttumisen vuoksi tämä kurssi on siirtynyt 2. vuodelta 1. vuoteen. Siksi sen suorittavat sekä 1. että 2. vuosikurssin muotoilun opiskelijat. Tämän vuoksi kurssilla on seuraavia erikoisjärjestelyjä:

    Järjestely 1 (2. vuosikurssi): Empiirinen tutkimus -kurssin samaan aikaan IV periodissa suorittavat osallistuvat vain luennoille, lukevat taustakirjallisuuden ja vetävät ryhmäkeskusteluja IV periodissa. He tekevät henkilökohtaiset kirjoitustehtävät, 3D-tulostusharjoituksen ja ryhmätyöprojektin vasta V periodissa.

    Muut suorittavat kaikki kokonaisuudet IV periodissa.

    Järjestely 2 (kaikki): Kurssilla on yhteinen loppunäyttely, kun kaikki projektit on saatu valmiiksi V periodin lopussa (kts. aikataulu). => Varaa näyttelyn ja loppuraportin tekemiseen aikaa n. 20 h välille 20.5.-4.6.2021.


    Nähdään kurssilla 1.3.!

    Terveisin

    Antti Salovaara (antti.salovaara@aalto.fi), kurssin vastuuopettaja

    Anssi Ahonen & Manuel Fonseca Martinez (3D-tulostus)