Topic outline

    • Vaihtoehtoinen suoritustapa on mahdollinen vain jos sinulla on paljon opintosuorituksia, mutta johdatuskurssi puuttuu tai olet suorittanut johdatuskurssin, joka on vain yhden opintopisteen laajuinen. Mikäli suoritat kurssin vaihtoehtoisella tavalla ota yhteyttä kurssihenkilökuntaan sci-a0000@aalto.fi.

      Vaihtoehtoinen suoritustapa koostuu HOPSin tekemisestä sekä ajanhallintatehtävän tai pohdintatehtävän laatimisesta. Lisäksi kannattaa katsoa oman pääaineen opintosihteerin/suunnittelijan kanssa opintojen kokonaisuutta sekä keskustella siitä, mitä kursseja seuraavaksi kannattaisi opiskella.


      Vaihtoehtoinen suoritustapa on mahdollinen esim. seuraavissa tapauksissa:

      • Olet opiskellut aiemmin jossain toisessa koulutusohjelmassa ja/tai korkeakoulussa Aallossa, mutta sinulla ei ole suoritettuna aiempia opintojen alkuun liittyviä johdatuskursseja (tarkista kurssikorvaavuudet alempaa).
      • Olet opiskellut aiemmin jossain toisessa yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa

      Kevään 2021 poissaolevat

      Mikäli lähdet armeijaan/suorittamaan siviilipalvelusta tammikuussa 2021, opiskele kurssi syksyn aikataulun mukaan ja sen lisäksi pohdi sivuainevalintaa tehtävän ohjeiden mukaisesti. Näin saat kurssisuorituksen jo syksyllä. Lisäksi kun palaat, ole yhteydessä oman pääaineesi opintosihteeriin/suunnittelijaan ja tee HOPS: sisu.aalto.fi. Yhteystiedot löytyvät Intosta, https://into.aalto.fi/display/fikandsci/Yhteystiedot.

      Tammikuussa 2021 opintonsa aloittavat

      Kun palaat poissaolon jälkeen opiskelemaan ota yhteyttä oman pääaineesi opintosihteeriin/suunnittelijaan ja tee HOPS: sisu.aalto.fi. Lisäksi tee ajanhallinnan tehtävä, jonka ohjeet löydät klikkaamalla vasemman reunan sivupalkkia "Kurssin tehtävät" sekä suorita kurssi loppuun muiden mukana keväällä 2021 siten, että teet sivuainetehtävän ja osallistut akateemiseen ohjaukseen.

      Ajanhallinnan tehtävän palautus osoitteeseen sci-a0000@aalto.fi.

      Aalto-yliopiston tekniikan alan korkeakouluissa suoritetut vastaavat kurssit

      • Opiskelija on aikaisemmin suorittanut toisessa Aallon tekniikan alan korkeakoulussa vastaavan vähintään 2 op:n kurssin

              -> Korvaa suoraan SCI-A0000 kurssin ilman hyväksilukupäätöstä. Opiskelija merkitsee korvaavuuden HOPSiin.

      •  Opiskelija on aikaisemmin suorittanut toisessa Aallon tekniikan alan korkeakoulussa vastaavan 1 op:n kurssin.

              -> Opiskelija täydentää kurssisuorituksen tekemällä kurssin SCI-A0000 vaihtoehtoisella suoritustavalla sovittuaan asiasta SCI-A0000 kurssikoordinaattorin kanssa. Opiskelija saa suoritusmerkinnän SCI-A0000–kurssista ja aiempi suoritus jää tutkinnon ulkopuolelle.

         Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa (BIZ) tai taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa (ARTS) suoritetut vastaavat kurssit

        • Opiskelija on aikaisemmin suorittanut BIZissä tai ARTSissa vastaavan vähintään 2 op:n kurssin

               -> Korvaa kurssin SCI-A0000. Hae hyväksilukua sähköisellä lomakkeella: https://sharepoint.aalto.fi/sites/Workflow/Students/Lists/Credit%20transfer/NewForm.aspx.  Kurssille pitää hakea hyväksilukua, koska kyseessä eri alan opinnot.

        • Opiskelija on aikaisemmin suorittanut BIZissä tai ARTSissa vastaavan 1 op:n kurssin

                -> Opiskelija täydentää kurssisuorituksen tekemällä kurssin SCI-A0000 vaihtoehtoisella suoritustavalla sovittuaan asiasta SCI-A0000 kurssikoordinaattorin kanssa. Opiskelija saa suoritusmerkinnän SCI-A0000–kurssista ja aiempi suoritus jää tutkinnon ulkopuolelle.

         Muissa kotimaisissa korkeakouluissa suoritetut vastaavat kurssit

        Jos opiskelija on aikaisemmin suorittanut vastaavan yliopisto-opintoihin valmentavan kurssin jossain toisessa kotimaisessa korkeakoulussa, katsotaan hyväksiluku tapauskohtaisesti.