Topic outline

  • LCA-7001 - Tieteellinen kirjoittaminen maisteriopiskelijoille

    Kurssin opettaja: Jepa Piirainen | jepa.piirainen@aalto.fi 

    Tervetuloa tieteellisen kirjoittamisen kurssille! Tieteellinen kirjoittaminen maisteriopiskelijoille on kurssi, joka antaa valmiudet maisteritasoisen opinnäytteen kirjoittamiseen ja tukee meneillä olevaa kirjoitusprosessia. Kevätlukukaudella 2021 kurssi toteutetaan monimuotona eli kurssiin sisältyy kontaktiopetusta, itseopiskelua ja tutkielmatekstin kirjoittamista. Kurssilla saadaan myös palautetta omasta tutkielmatekstistä.

    Kurssiin sisältyvä kontaktiopetus järjestetään kahtena intensiivipäivänä, joista osa A pidetään to 25.3. klo 9.30-12 ja osa B to 1.4. klo 9.30-12. Muu kurssin opiskelu on itsenäistä ja/tai pienryhmissä (etänä) tapahtuvaa. Kurssi koostuu luennoista, harjoituksista ja tekstipajoista, joissa opiskelija muun muassa muokkaa ja tuottaa omaa tutkielmatekstiään tai joissa opiskelijat antavat toistensa teksteistä vertaispalautetta. Lisäksi kummassakin osassa käsitellään kirjoittamisprosessiin liittyviä teemoja. 

    Osa A: tutkielman rakenne, johdonmukaisesti etenevä teksti ja tyyli.
    Osa B: lähteiden käyttö ja referointi, viittaustekniikka ja kielenhuolto.

    Intensiivipäivään valmistautuminen ennakkoon:

    • Pohdi kirjoittamiseen tai tutkielmaan liittyviä kysymyksiä, jotka koet itsellesi tärkeiksi ja joita voit esittää intensiivipäivässä. 
    • Valmistaudu henkisesti kirjoittamaan, muokkaamaan, keskustelemaan ja esittelemään omaa sekä kommentoimaan kanssaopiskelijan tekstiä hyvässä hengessä!
    • Pidämme intensiivipäivina aikana pari lyhyttä taukoa. Välipalaa ja -juomaa voi kaiken mokomin nauttia opiskelun lomassa, joten varaa evästä ulottuvillesi.

    Kun liityt oppitunnin Zoomiin:

    • Avaa jo ennen oppitunnin alkamista koneellesi jo kirjoittamasi tutkielmateksti.
    • Avaa myöskin mukanasi ainelaitokselta saamasi opinnäytteen muotoiluohje, viittausohjeistus tai muu opinnäytteeseen liittyvä ohjemateriaali.