Osion kuvaus

    • Kurssin oppimateriaali, joka sisältää myös harjoitustehtävät, on A+-järjestelmässä sivulla https://plus.cs.aalto.fi/y1/2021k (sivusto aukeaa lähempänä kurssin alkamista). Kirjaudu järjestelmään Aalto-tunnuksilla (Aallon ulkopuoliset saavat tunnukset ilmoittautumisen jälkeen).


      Vapavalintaista lisämateriaalia


      Opetusvideot-alaotsikon alla on lisää materiaalia.

      Edellä mainitulla sivulla oppimateriaalin luvut avautuvat luettavaksi sitä mukaa kuin niitä vastaavat harjoituskierrokset avautuvat. Jos haluat lukea lukuja jo ennen kierrosten avautumista, voit lukea opetusmonisteen vanhempaa versiota, joka on sivulla https://grader.cs.hut.fi/static/y1/. Vanhempi versio ei sisällä kurssin harjoitustehtäviä. Sivun alalaidassa on linkki syksyn 2015 opetusmonisteeseen (pdf-tiedosto), jota voi käyttää silloin, jos elektroninen oppimateriaali ei ole esim. verkkoyhteysvian takia käytettävissä.

      Niille, jotka haluavat mieluummin lukea englanninkielistä oppikirjaa, suositellaan kirjaa Gaddis: Starting Out with Python, 2nd Ed. tai uudempi, Pearson.

      Kurssin aikaisempi tuntiopettaja Teemu Sirkiä on laatinut kalvopaketin, johon on koottu tiiviisti tietoa Pythonin perusasioista. Vaikka kalvopaketti ei kuulu virallisiin kurssivaatimuksiin, siitä voi olla paljon hyötyä esim. harjoitustehtäviä tehdessä. 

      Sivulla http://www.cse.hut.fi/fi/opetusmateriaali/videoprojekti/python/python3.html on joukko opetusvideoita esimerkiksi tarvittavien työkalujen asennuksesta, ohjelman virheiden etsimisestä ja virheilmoitusten tulkinnasta sekä joistakin ohjelmoinnin osa-alueista. Nämä videot on tehty alunperin vanhemmalle Python-versiolle, joten älä esimerkiksi lataa koneellesi samoja versioita Eclipsestä ja Pythonista kuin videoissa, vaan käytä sivulla Eclipsen ja Pydevin asennus annettuja versioita.