Osion kuvaus

    • Osasuoritukset ja arvosana

      Kurssilla on kaksi pakollista osasuoritusta: harjoitustehtävät ja tentti. Molemmat osasuoritukset arvostellaan asteikolla 0-5. Jos vähintään toisen osasuorituksen arvosana on 0, kurssin kokonaisarvosanaksi tulee 0 (hylätty). Muussa tapauksessa kurssin kokonaisarvosanaksi tulee harjoitustehtäväarvosanan ja tenttiarvosanan keskiarvo. Keskiarvon mahdolliset puolet numerot pyöristetään ylöspäin.

      Tentistä ja rästitenttimahdollisuuksista kerrotaan lisää alasivulla Tentti.


      Harjoitustehtävät

      Kurssin harjoitustehtävät on jaettu kierroksiin. Jokaisella kierroksella on oma viimeinen palautusaikansa. Kierroksia on yhteensä 9, joista 8 ensimmäistä tehtäväkierrosta on pakollisia. Pakollisuus tarkoittaa sitä, että jokaisesta kierroksesta on saatava vähintään kierrokselle määritelty minimipistemäärä, jotta voisi saada hyväksytyn harjoitustehtäväarvosanan (katso tarkennus alempana). Jos saa jokaisesta pakollisesta kierroksesta minimipistemäärän, saa harjoitustehtävistä arvosanan 1. Keräämällä enemmän pisteitä harjoitustehtävistä voi saada paremman harjoitustehtäväarvosanan. Keräämällä enemmän pisteitä harjoitustehtävistä voi saada paremman harjoitustehtäväarvosanan. Lisäksi kurssin lopussa julkaistavaan kurssipalautekyselyyn vastaamisesta saa 100 harjoitustehtäväpistettä.

      Jos opiskelija haluaa harjoitustehtävistä arvosanan 3, 4 tai 5, hänen on saatava minimipistemäärä myös vapaaehtoiselta tehtäväkierrokselta 9. (Kierrosten minimipistemäärät yhteensä eivät riitä arvosanaan 3, mutta arvosanaa 3 tai parempaa ei voi saada ilman kierroksen 9 minimipisteitä.)

      Harjoitustehtäväarvosana määräytyy harjoitustehtävistä saadun yhteispistemäärän perusteella seuraavan taulukon mukaisesti, jos yllä kerrotut minimipistevaatimukset lisäksi täyttyvät. Yksittäisten harjoitustehtäväkierrosten pisteet eivät säily seuraaville kurssikerroille. Jos et saa harjoitustehtävistä vähintään harjoitustehtäväarvosanaa 1, joudut seuraavalla kurssikerralla aloittamaan harjoitustehtävien tekemisen kokonaan alusta,


      Pisterajat voivat tästä taulukosta ainoastaan laskea, eivät nousta.

      Harjoitustehtäväarvosana   
      Pisteet vähintään
       
       1 2755* = n. kierrosten 1-8 minimipisteiden summa
       2 3650* 
       3 4500** 
       4 5250** 
       5 5950** = muutama sata pts vajaa täydet

      ** Pistemäärän lisäksi vaaditaan vähintään minimipistemäärät kierroksilta 1-9.

      * Pistemäärän lisäksi vaaditaan vähintään mimipistemäärät kierroksilta 1-8.

      Tarjolla olevien tehtäväpisteiden kokonaismäärä tulee olemaan 6330 pistettä A+-tehtävistä (sis. kierrospalautteet à 20 pistettä, monivalintatehtävät, ohjelmointitehtävät ja Pelisäännöt-tehtävän). Lisäksi 100 bonuspistettä saa vastaamalla Aallon Webropol-kurssipalautekyselyyn (huom. eri asia kuin A+:n kierrospalautteet), joka lähetetään myöhemmin kurssin lähestyessä loppuaan heinä-elokuussa. Vielä lisäksi 200 bonuspistettä sai kesäkuussa osallistumalla vapaaehtoiseen funktioiden oppimiseen liittyvään tutkimukseen, josta on julkaistu erillinen tiedote (katso alasivu Abbyn tutkimus).