Topic outline

  • Kurssin pakollinen Zoom-aloitusluento järjestetään ma 3.5.2021 klo 10.15 alkaen!

    Ilmoittautuminen on avoinna Web Oodissa 21.4.-3.5.2021.


    Osaamistavoitteet

    Kurssin ja siihen sisältyvän projektityön tavoitteena on tutustuttaa opiskelija tutkimustyöhön ja tutkimusryhmän työskentelyyn. 

    Sisältö     

    Projektityössä opiskelija tutustuu tutkimusryhmän ja projektin tavoitteisiin ja osallistuu tutkimusprojektin toteuttamiseen tutkimusryhmän jäsenenä. Opiskelija raportoi tulokset sovitulla tavalla kirjallisesti sekä esittää ne suullisesti.

    Harjoittelupaikan hakeminen

    Opiskelija hakee harjoittelupaikkaa itsenäisesti suoraan itseään kiinnostavasta CHEM-koulun tutkimusryhmästä. Kurssin opettajat avustavat tarpeen mukaan sopivan tutkimusryhmän ja -aiheen löytämisessä. 

    Toteutus, työmuodot ja arvosteluperusteet

    CHEM-A1510 kurssi suoritetaan pääsääntöisesti kandiohjelman CHEM-A1500 Työssäoppiminen-kurssin yhteydessä. Joissakin poikkeustapauksissa opiskelija (esim. sivuaineopiskelija) voi suorittaa CHEM-A1510 kurssin myös irrallisena kokonaisuutena.

    Opiskelija suorittaa työharjoittelun CHEM-koulun tutkimusryhmässä, pääsääntöisesti touko-kesäkuun aikana. Harjoittelun päätteeksi opiskelija laatii työstään loppuraportin, jonka ohjaaja arvioi. Opiskelija esittelee työnsä tulokset myös suullisesti loppuseminaarissa, joka pidetään kesäkuun lopussa.

    Opiskelijan suoriutuminen arvioidaan kolmen osa-alueen suhteen: 

    1. Työskentely tutkimusryhmän jäsenenä
    2. Loppuraportti
    3. Seminaariesitys


    Tutkimusryhmästä opiskelijalle nimetty ohjaaja arvioi osa-alueet 1 ja 2 arvosanoilla 1-5. Kurssihenkilökunta arvioi osa-alueen 3 ja päättää kokonaisarvosanasta osa-arvioiden perusteella.

    Kurssi suoritetaan pääsääntöisesti touko-kesäkuun aikana. Opiskelija sopii työn aloittamisesta ohjaajansa kanssa. Koronavirusepidemian aiheuttamista rajoituksista johtuen laboratoriotyöskentely ei ole mahdollista tänä keväänä/kesänä. Tehtävä työ on kirjallisuusselvitystä, mallinnusta tai muuta etätyöksi soveltuvaa. Kommunikointi ohjaajan ja tutkimusryhmän kanssa tapahtuu sähköisesti, esim. Zoom-kokouksia hyödyntäen. 

    Työmäärän mitoitus 

    Kurssin laajuus on 5 op eli 135 h. Laajuuteen sisältyy (ohjeellinen aika suluissa): 

    1. Viikoittainen yhteydenpito tutkimusryhmän ja työn ohjaajan kanssa (5-10 h)
    2. Tutustuminen tutkimusryhmään ja tutkimuksen tavoitteisiin (15-20 h)
    3. Varsinainen tutkimustyö: (a) 75 h, kun opiskelija suorittaa vain tämän kurssin; (b) 155 h, kun opiskelija suorittaa samaan aikaan kurssin CHEM-A1500 Työssäoppiminen ilman muuta työelämäjaksoa. Tässä tapauksessa 80 h tutkimustyöstä sisältyy kurssin CHEM-A1500 laajuuteen.
    4. Loppuraportin laatiminen (20 h)
    5. Seminaariesityksen valmistelu ja osallistuminen loppuseminaariin (15 h)