Topic outline

  • Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu kurssille ja haluamaasi harjoitusryhmään Sisussa. Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 20.9. klo 23:59.

    Ensimmäiset harjoitukset alkavat maanantaina 13.9. Maple-tietokoneohjelmaan tutustumisella, mikä tapahtuu COVID-19 epidemian takia itsenäisesti opiskellen (kts. Tehtävät).   Tämän johdosta kurssin ensimmäisen alkuviikon harjoituksia EI JÄRJESTETÄ Zoom-tilaisuuksina.

    Muut laskuharjoitukset, alkaen ensimmäisen kurssiviikon LOPPUVIIKON harjoituksista, järjestetään isoissa saleissa siten, että COVID-19 -pandemian vaatimukset huomioidaan. Yksi laskuharjoitusryhmä (ryhmä H03) toteutetaan koko kurssin ajan etäopetuksena Zoom- tai Zulip -ympäristössä, ja tähän ryhmään on ensisijainen pääsy riskiryhmiin kuuluvilla opiskelijoilla. Mikäli viranomaisten karanteenimääräyksiä kiristetään kurssin aikana, muutkin laskuharjoitukset muutetaan etäopetukseksi. 

    Ensimmäinen luento julkaistaan viimeistään tiistaina 14.9. näillä MyCourses -sivuilla (kts. Luennot). Luentomateriaali tulee saataville heti kun se on valmistunut, mahdollisesti ennen ilmoitettua luentoajankohtaa.  Luennot toteutetaan COVID-19 -pandemian johdosta virtuaalisesti Panopto-järjestelmällä käyttäen kahden kameran ja yhden projektorin tekniikkaa. Kaikki jo pidetyt luennot ovat nähtävissä koko kurssin ajan. Luentoja EI siis pidetä luentosaleissa, ja luentojen hallinnollisista syistä ilmoitetuilla ajankohdilla EI ole merkitystä (paitsi deadlinena luentomateriaalin julkaisuille). Luennoilla ja laskuharjoituksissa ei ole läsnäolopakkoa, mutta laskuharjoituksissa tulee käydä saadakseen niistä laskuharjoituspisteitä. Laskuharjoituspisteiden saaminen ei ole välttämätöntä kurssin suorittamiseksi, mutta siitä on suurta apua.

    Huom: Tutustu Panopto-järjestelmän käyttöliittymän eri ominaisuuksiin tämän ohjeen avulla! Mikäli nettiluentojen tahti tuntuu liian verkkaiselta, Panopto-järjestelmässä on mahdollisuus käyttää vaikkapa 1.5x toistonopeutta tai kelata luentoa eteenpäin itselle selvän asian kohdalta. Jokainen luentofragmentti on tämän helpottamiseksi otsikoitu aiheensa mukaisesti. Luentostatistiikka osoittaa, että moni opiskelija itse asiassa katsoo saman luento-osuuden useampaankin kertaan mikä on suositeltavaa.

    Seuraamme Panopto-järjestelmän ja STACK-järjestelmän käytöstä saatuja kokemuksia ja tilastoja, ja yritämme toteuttaa tulevien vuosien peruskurssit nykyistä sopivammin mahdollisimman monille opiskelijoista. Tämä ei ole kovin helppo haaste edes normaaleissa olosuhteissa. 

    Laskutupa: Etäopetuksena järjestettävät laskuharjoitukset pidetään ilmoitettuina ajankohtina. Muina ajankohtina apua saa "virtuaalilaskutuvasta" kanavalla #A0103 Diff Int 1. Kanava on kaikkien laskuharjoitusryhmien käytössä. Linkki laskutuvan kotisivulle: https://math.aalto.fi/en/studies/laskutupa/.

    Suorittaminen: Arvosanasta 60% muodostuu koepisteiden ja 40% harjoituspisteiden perusteella. Loppukokeen järjestelyistä ilmoitetaan myöhemmin.

    Luennoitsija: Jarmo Malinen (jarmo.malinen "at" aalto.fi)

    Pääassistentti: Toni Laurén (toni.k.lauren "at" aalto.fi)

    (Huom: Pääassistentin sähköpostiosoitteessa toisen nimen kirjain "k" välttämätön! Juoksevissa asioissa pyydetään ensiksi ottamaan yhteyttä pääassistenttiin.)