Topic outline

  • Tervetuloa Tuotantotalous 1 -kurssille!

    Koronan vaikutukset TU-A1100-kurssin toteutukseen, syksyllä 2021

    Luentojen esitehtävät

    Ei vaikutusta

    Luennot

    Kurssin luentoihin voi lähtökohtaisesti osallistua Zoom:in kautta ilmoitettuun luentoaikaan (linkit julkaistaan MyCoursesissa). Mikäli tästä poiketaan, siitä ilmoitetaan luentokohtaisesti. Luennot myös nauhoitetaan ja julkaistaan jälkikäteen MyCoursesissa.

    Harjoitustilaisuudet 

    Harjoitustilaisuuksiin kuuluva, assistentin vetämä käytännön esimerkki-osuus videoidaan etukäteen, ja julkaistaan MyCoursesissa.
    Pyrimme mahdollisuuksien mukaan järjestämään mahdollisuuden ryhmille työstää ohjatusti harjoitustyötään.

    Harjoitustyö

    Harjoitustyö tehdään normaalisti ryhmätyönä. Pyrimme varmistamaan että kurssilaisilla on tarvittavat työkalut online-ryhmätyöskentelyyn.

    Laskutehtävät

    Ei vaikutusta

    Tentti

    Tentit ja välikokeet järjestetään kotitentteinä MyCourses:issa.



    Syllabus


    Yhteydenotto:
    Kurssin sähköpostiosoite: tu-a1100@aalto.fi 

    Kiireellisissä tapauksissa päässistentin Telegram @kkoski


    Osasuoritukset: 

    Kurssin arvostelu koostuu neljästä eri osasuorituksesta, jotka ovat voimassa kurssin päättymisestä yhden vuoden ajan.

    Välikokeet 1 ja 2 (VK) sekä tentti(T)

    Kurssilla järjestetään kaksi välikoetta sekä tentti. Opiskelijalla on oikeus osallistua jokaiseen tilaisuuteen, ja hänen koepisteistänsä lasketaan paras mahdollinen yhdistelmä. Kaikki koe- ja tenttitilaisuudet järjestetään etänä MyCourses-alustalla. Tentti on sisällöltään välikokeiden 1 ja 2 summa.

    Välikoe 1: 26.10.2021 klo 13 - 16

    Välikoe 2: 13.12.2021 klo 13 - 15

    Tentti: 22.12.2021 klo 13 - 18, jossa VK1-aiheiset esseet ovat auki 13 - 16 ja VK2-aiheiset laskutehtävät ovat auki 16 - 18

    Harjoitustyö(H)

    Harjoitustyö on assistenttien ohjaamana suoritettava liiketoimintasuunnitelma ravintolan perustamisesta. Työ koostuu seitsemästä osatehtävästä, jotka palautetaan MyCoursesiin ja arvioidaan pistein 0-2 viikoittain. Näistä saatujen palautteiden perusteella työstetään osatehtävistä viimeistelty loppuraportti, jonka perusteella saa 0-14 pistettä osapalautusten lisäksi. Teoreettiset maksimipisteet harjoitustyöstä ovat näin ollen 28 pistettä, jotka skaalataan arvostelumaksimiin 26 pistettä.

    Laskutehtävät(N)

    Laskutehtävät ovat yritystoiminnan laskelmiin liittyviä tehtäviä MyCoursesissa.  Ne tehdään kahdessa eri kierroksessa, joista ensimmäinen on auki 1.11. - 28.11.2021 ja toinen 8.11. - 5.12.2021.

    Luentoihin valmistavat tehtävät(L)

    Nämä koostuvat viikoittain ennen luentoa julkaistavasta materiaalista, joista on kymmenen tosi/epätosi -kysymystä MyCoursesissa. 


     Harjoitustyö (H)   Laskutehtävät (N)    Tentti (T) *   Valmistavat tehtävät   Palautepiste (P)
     Läpipääsyraja

    12,0 p

    40,0 p

    12,5 p

    -

    -

     Maksimipisteet 

    26,0 p

    60,0 p

    30,0 p

    3,0 p

    1,0 p

    *Välikokeiden läpipääsyraja on VK1 osalta 7,5p ja VK2 osalta 5,0p. Maksimipisteiden määrä on molemmissa välikokeissa 15,0p.
    Tentti koostuu välikokeista (VK1 + VK2), ja yksittäisen välikokeen voi uusia tenttitilaisuudessa.

    kurssipisteet = (H×1,2)+(N×0,3)+(T×1,7)+L+P

     Arvosana 1 2 3 4 5
     Kurssipisteet, vähintään  51,9 60 70 80 90

    Opetus:

    Luennot

    Kurssilla on 9 luentoa, joille osallistuminen lähtökohtaisesti Zoom-linkin kautta. Luennot pidetään tiistaisin klo 12:15-14:00, alkaen 14.9. Ennen ensimmäistä luentoa julkaistaan kurssin MyCourses-sivulla videomuotoinen johdantoluento, jossa käydään läpi käytännön järjestelyjä. Zoom-linkit löytyvät MyCourses-sivulta "Luennot". Samalle sivulle lisätään myös luentotallenteet. Luennot on jaettu kahteen osaan, joiden välissä pyritään pitämään vähintään 5 minuutin tauko (13:05-13:10)

    Viikkoharjoitukset

    Viikkoharjoitukset ovat kurssiassistenttien pitämiä pienempiä opetustapahtumia, joissa kerrataan luennoilta opittuja asioita ja opitaan soveltamaan niitä. Viikkoharjoituksissa saa valmiudet viikoittaisen harjoitustyön tekemiseen.

    Laskutuvat

    Laskutuvissa saa apua laskutehtävien tekemiseen. Kurssin laskutuvat toteutetaan tilanteen mukaan kontaktiopetuksena Maarintie 8:ssa. Lisätietoa laskutuvista myöhemmin, viimeistään ensimmäisten laskutehtävien aukeamiseen (1.11.) mennessä.


    Tervetuloa kurssille!