Topic outline

 • Kurssilla opitaan mekaniikan ja sähköopin perusteet.

  Kurssi on tarkoitettu INFO:n perusopintoihin, mutta muut voivat sisällyttää sen vapaasti valittaviin opintoihinsa.

  Kurssille ilmoittaudutaan Sisussa 4.10.2021 alkaen.

  Kurssin suorittaminen. Kurssin voi suorittaa kahdella tavalla, joko osallistumalla opetukseen ja palauttamalla monipuolisia tehtäviä ilman kurssitenttiä (tapa 1) tai suoritamalla vain laboratoriotyöt, laskuharjoitukset ja kurssitentin (tapa 2). Ks. kurssiesite.

  Opetus alkaa ti 2.11.2021. Syksyn opetustapahtumat:

  • Ma 12-14 Labrojen esittely (8.11.), "ryhmätöitä" ja käsitekartat U8 (08.11. -29.11.21).
  • Ti 10-12 Luennot, "ryhmätöitä"  U8 (2.11. -7.12.21).  
  • Ke 12-14 Luennot, luentotentit U8 (3.11. -1.12.21).  
  • To 10-12 Stack-harjoitustehtävien laskutupa U8 (4.11. -2.12.21), käsitekartat U8 (9.12.21).
  • Ma - Pe Laboratoriotyöt U003 (lähilabrat 15.11.-19.11.21).

  Huomatkaa, että kaikki opetus, lukuunottamatta etälaboratoriotyötä, on lähiopetusta. Lähiopetus ei ole pakollista ja kurssin voi opiskella etänä molempia yllä kuvattuja suoritustapoja käyttäen. Kaikkien tehtävien ohjeet löytyvät kirjallisena kurssisivuilta, mutta tehtävien tekemiseen annetaan opastuta ainoastaan lähiopetuksessa.

 • Tästä voi katsoa luennoilla käytävät ydinasiat videoilta läpi. • Syksyn 2021 kurssin laboratoriotyöosuus koostuu harjoittelupaketista sekä sekä kahdesta laboratoriotyöstä, joista toinen tehdään lähityöskentelynä ja toinen etätyöskentelynä. Lähilabrat järjestetään viikolla 46. Ilmoittaudu yhteen lähilabraan Sisussa (ryhmät SCI01-SCI07). Etälabratyö tehdään itsenäisesti ajalla 22.11.-3.12. Laboratoriotöistä voi saada kurssiarivointiin max 20 pistettä.

  Laboratoriotöissä tutustutaan osaan kurssin luennoilla käsitellyistä aiheista käytännössä. Niissä myös harjoitellaan mittaustekniikkaa, mittaustulosten analysointia sekä virhearviointia. Työt ovat lomakemuotoisia. Normaalisti töitä tehtäisiin pareittain, mutta tässä poikkeustilanteessa lähi- ja etälaboratoriotyöt tehdään ja arvioidaan yksilösuorituksina. Palautettavien töiden on siis oltava selvästi opiskelijan omaa tuotosta. Työt palautetaan tämän sivun palautuslaatikoihin sähköisessä muodossa. Lähilabran palautustakaraja on yksi viikko mittauksista. Etälabran palautustakaraja on pe 3.12. klo 16.

  Laboratoriotöiden vastaava opettaja on Jani Sainio, yhteystiedot löytyvät täältä. Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@aalto.fi. Ryhmien assistentit ja heidän sähköpostiosoitteensa löytyvät lukujärjestyksestä.

  Lähityöskentelynä järjestettävät laboratoriotyöt tehdään Fysiikan opetuslaboratoriossa, joka sijaitsee Otakaari 1:n U-osan kellarikerroksessa huoneessa U003. Sisäänkäynti labraan M-oven kautta (sisään M-ovesta ja heti oikealle ja portaat alas).

 • Not available unless: Your User account contains (use: aalto.fi) contains aalto.fi

  Tenttitulokset ja kurssiarvosanat

  Tenttitulokset ja kurssiarvosanat näkyvät kurssin arvioinnissa.

  Kurssipalaute


 • Not available unless: You are a(n) Student