Topic outline

 • Etusivu

  Tervetuloa kurssille! Kurssi alkaa pääsiäisen jälkeen aloitusluennolla 19.4. klo 9:00, jossa kerrotaan tarkemmin kurssin järjestelyistä. Aloitusluennon diat löytyvät tämän jälkeen "Lisämateriaalit" - osiosta.

  Aloitusluennon linkki: [ https://aalto.zoom.us/j/63474100693 ]

  Tällä etusivulla on kuitenkin tärkeimmät tiedot, ja mahdollisista ilmoitusasioista tulee MyCourses-ilmoituksia.
  • Laskuharjoitukset

   Laskuharjoitukset ovat päättyneet tältä kurssilta.

   Apua saa kuitenkin kysymällä!

   Maanantai (Emilia) 10:15 - 12:00, 12:15 - 14:00
   [ Zoom-linkki ]

   Tiistai (Patrick) 10:15 - 12:00, 12:15-14:00
   Tietokoneluokka U351, U-siipi, Kandidaattikeskus (Otakaari 1) [ Zoom-linkki ]

   Keskiviikko (Emilia) 10:15 - 12:00, 12:15 - 14:00
   [ Zoom-linkki ]

  • Arviointi lyhyesti
   Tässä lyhyesti selostus kurssin suorituskriteereistä.
   Kurssisuorituksen aikataulu ja formaalit kriteerit löytyvät kurssiesitteestä, ja jossakin muodossa aloitusluennon kalvoista, jotka löytyvät "Lisämateriaalit"-osiosta.

   Kaikkia kurssin tehtäviä ei ole pakko tehdä suoritusta varten. Kaikkien tehtävien tekeminen varmistaa kuitenkin kurssin asioiden parhaan oppimisen! Tehtävät on jaoteltu erikseen arvioitaviin osioihin, joista tulee saada tietty osuus kaikista pisteistä. Nämä löytyvät alta, Taulukosta 1. Pisterajat saattavat muuttua kurssin aikana rennommiksi, jos tehtävät ilmenevät suunniteltua vaikeammiksi tai työläämmiksi. Jos näin tapahtuu, siitä ilmoitetaan kurssin kommunikaatiokanavilla.

   Arvosteluperiaatteita kaikille kurssin tehtäville:
   •  Tehtävistä ei tule mallivastauksia. Assari saattaa käydä läpi oikean vastauksen laskareissa, mutta malliratkaisuja ei julkaista.
   •  Jokaisen tehtävän voi palauttaa rajattoman monta kertaa, ilman negatiivista vaikutusta pisteisiin. Tärkeintä on että koodi toimii loppujen lopuksi, ei se kuinka pitkään meni toimivan toteutuksen löytämiseen.
   • Erikseen ilmoitettuja poikkeuksia lukuun ottamatta, kaikilla tehtävillä on sama painoarvo osioiden sisällä. Täten kannattaa tulkita MyCoursesin pisteidenlaskua huolellisesti: MyCo:n laskuri on tunnetusti epäluotettava. Esimerkiksi, jos olet tehnyt 1/5 tehtävistä täysin ja MyCo sanoo sinulla olevan 92% kierroksen pisteistä, voit itse päätellä pitääkö arvio paikkansa.

   Taulukko 1: Kierroskohtaiset pisterajat
   Vko 1
   2 3 4 5 Katsaukset
   % 90 90 80
   80
   80
    50 (?)

   Aikarajat
   Aikainen suoritus: 11.5.2022, Sisussa viim. 15.5.2022 Normaali suoritus: 25.5.2022, Sisussa kesäkuussa Viimeinen mahdollisuus: 31.7.2021, Sisussa elokuussa

   Suorituspäiväksi merkitään jokin yllä olevista palautuspäivistä, sen mukaan milloin tehtävät ovat valmiit.

   Kurssin henkilökunta
   Opettaja: Antti Ojapelto (sähköposti: antti.ojapelto@aalto.fi, puh. 050 560 9741)
   Pääassari: Patrick Linnanen (TG: @Kilta_Pate, sähköposti: patrick.linnanen@aalto.fi)
   Assari: Emilia Kareinen (sähköposti: emilia.kareinen@aalto.fi)

   Kommunikaatiokanavat
   Jos et halua kysyä kysymyksiä julkisesti, voit ottaa yhteyttä assistentteihin suoraan, mutta vain heidän yllä antamilla väylillä. Ymmärräthän kuitenkin että meillä ei ole rajattomasti aikaa, ja emme (todennäköisesti) vastaa aamuyöllä, Wappuaattona tai viikonloppuisin ainakaan välittömästi.

   Tehtävien kanssa ilmenevissä teknisissä ongelmissa tai kysymyksissä etenkin pääassistentti osaa auttaa.
   Kurssiopettajalle kannattaa ottaa yhteyttä suoritukseen liittyvissä asioissa sähköpostilla tai puhelimella.

   Kurssilla on virallinen Telegram-keskustelukanava [liittymislinkki] missä voi kysyä kysymyksiä tehtävistä tai kurssijärjestelyistä, pyytää henkilökohtaisempaa apua ja jutella muutenvaan. Ainoa suoraan kielletty aihe on vastausten jakaminen, ymmärrettävistä syistä. Pyritään myöskin pitämään keskustelu opiskelu-, tai vähintäänkin teekkariaiheisena! :)

   Kurssin Telegram-chattiin on tekeleillä Telegram-botti, jonka avulla voit kysyä kysymyksiä julkisesti, mutta anonyymisti. Tällöin saat kysymykseesi vastauksen, mutta ei tarvitse yhdistää nimeäsi kysymykseen. Ei kuitenkaan ole olemassa huonoja kysymyksiä, ja näin suurella kurssilla jollakulla toisella on varmasti samanlainen kysymys mielessä! Botti ei ole vielä valmis, mutta pitäisi päästä kokeiluun kurssin aikana.
  • Not available unless: You are a(n) Student
   Folder icon
   Tulokset Folder

   Tässä kansiossa on julkaistuna eri suorituserien pisteet ja hyväksytty/hylätty - tiedot.

  • Page icon

   Uusien työkalujen ja inhimillisten mokien takia tehtävistä on löytynyt virheitä. Anonyymiin palautteeseen emme voi vastata suoraan, joten tällä sivulla kirjataan kaikki tietoon tulleet virheet ja korjatut tehtävät. Kerromme täällä myös jos saimme palautteen, mutta emme ymmärrä vikaa tai pysty tekemään asialle mitään.

   Jos siis annat palautetta rikkinäisestä tehtävästä yllä olevassa palautteessa, ilmoitamme täällä kun asia on rekisteröity tai korjattu.

  • Not available unless: Your Email address contains aalto.fi
   Folder icon
   Aloitusluennon nauhoite 2022 Folder