Topic outline

  • Toisin kuin SISU-järjestelmässä sanotaan, välikoe suoritetaan sähköisesti tällä sivulla. Voit tehdä kokeen missä haluat.

    Välikokeen aihealueena on viikkojen 1-6 asiat. Koetehtävät ovat kurssilla käsiteltyjä asioita. Emme kysy (mielestämme) epäolennaisia asioita, joita ei ole mitenkään käsitelty kurssin opetustapahtumissa ja/tai palautustehtävissä. Emme siis myöskään kysy niistä oppikirjan kappaleista, joita ei ole käsitelty kurssin oppimistapahtumissa. Tehtävissä ei ole "monimutkaista" matematiikkaa. Kokeeseen kannattaa valmistautua pyrkimällä ymmärtämään käsitellyt asiat, koska useimmat tehtävät pyrkivät mittaamaan asioiden ymmärtämistä. Erityisesti monivalintatehtävässä pärjää parhaiten päättelemällä ymmärrykseen perustuen oikean vastauksen. Kokeeseen ei kannata valmistautua pintasuuntautuneella ulkoaopettelutekniikalla, koska tällöin päättelemistä ja ymmärtämistä mittaavissa tehtävissä ei pärjää.

    Kirjaudu sisään MyCoursesiin ja avaa tämä sivu viimeistään 15 minuuttia ennen välikokeen alkua, jotta ehdit reagoida, mikäli sinulla on teknisiä ongelmia esimerkiksi sisäänkirjautumisessa sivustolle. Lue myös tehtäväkohtaiset ohjeet ennen kokeen alkua.

    Kokeessa on kaksi (2) tehtävää ja ne löytyvät tämän sivun alareunasta. Tehtävät ovat keskenään samanarvoisia. Tehtäviin vastaaminen on ajastettu ja tehtävien välissä on mahdollisuus 10-15 minuutin taukoon. Tehtävän sisällä eri kysymysten välillä ei ole aikarajoituksia. Näet jäljellä olevien kysymysten määrän sekä tehtävän tekemiseen jäljellä olevan ajan sivulla. Mikäli teet 1. tehtävän nopeammin, 2. tehtävä alkaa silti vasta ilmoitettuna aikana eikä "säästynyttä" aikaa voi ikävä kyllä käyttää seuraavassa tehtävässä.

    1. tehtävä alkaa kello 13.00 ja siinä vastataan valitsemalla yksi oikea vaihtoehto. Kysymyksiä on kuusi (6).

    2. tehtävä alkaa kello 13.45 ja siinä palautetaan laskutehtävän vastaus. Tehtäviä on yksi (1) ja tehtävän sisällä vastataan kaikkiin alakohtiin.

    Koetehtävät arvotaan satunnaisesti kysymyspankista eikä tehtävien välillä voi navigoida. Erityisesti 1. tehtävässä on hyvä huomata, että vastaus on annettava ennen seuraavalle sivulle siirtymistä, koska edelliselle sivulle ei ole mahdollista palata.

    Välikoe on yksilösuoritus. Voit käyttää oheismateriaalia, mutta kaikenlainen yhteistyö ja kommunikointi kokeen aikana muiden ihmisten kanssa on kielletty.

    Koska tehtävissä ei ole monimutkaista matematiikkaa, joten peruslaskin riittää. Matlabia, Mathematicaa ja kaikkia symbolisia ja graafisia laskimia yms. voi myös käyttää. Tehtävät eivät kuitenkaan ole sen luonteisia, että niihin tarvitsisi mitään erikoisia laskutoimituksia tai kenttäkuvien piirtämistä. Mikäli tietokonetta tai laskinta käyttää, kannattaa vähintäänkin mainita, miten ja millä välineellä tulos on laskettu. Esimerkiksi "Integrointi suoritettu laskimella/Mathematicalla.", "Yhtälön ratkaisu on määritetty likimäärin graafisen laskimen näytöltä käyrän nollakohdasta." tai "Vektorin pituus on laskettu laskimella".

    Mahdolliset tekniset ongelmat. Mikäli kokeen aikana ilmenee MyCourses-oppimisalustaan liittyviä teknisiä ongelmia, katso ensin alla olevat tyypiliset ongelmatapaukset ja vinkit, mutta jos ne eivät auta, ole heti yhteydessä vastuuopettajista Jariin, puhelinnumero (numero poistettu). 

    • Jos seuraavalle sivulle ei pääse, koe "jumiutuu" tai selain kaatuu, kannattaa avata MyCourses uuteen välilehteen tai selaimeen. Kokeen pitäisi tällöin jatkua samasta kohdasta kuin mihin on päässyt, koska Quiz-aktiviteetti tekee välitallennuksia.
    • Jos tietokone sammuu, tehtävän voi vain käynnistää uudestaan, mikäli tehtävää ei ole vielä palautettu. 

    Onnea kokeeseen!


    • Tässä tehtävässä on kuusi (6) monivalintakysymystä tai -väittämää, ja kokonaisvastausaika on 30 minuuttia eli keskimäärin 5 minuuttia per kysymys. Tehtävän sisällä ei ole ole ajastusta, joten joudut itse huolehtimaan, että jaat vastausajan tasaisesti. Näet jäljellä olevien kysymysten määrän ja tehtävän tekemiseen jäljellä olevan ajan oikeassa yläreunassa. Kysymyksissä on yksi oikea tai paras vastausvaihto, joka tulisi valita. Voit valita vain yhden vastausvaihtoehdon. Oikeasta vastauksesta saa yhden (1) pisteen ja maksimipistemäärä on kuusi (6). Vääristä vastauksista ei tule miinuspistettä.

      Tehtävä on yksilösuoritus. Voit käyttää oheismateriaalia ja laskimia (laskinta ei kylläkään tarvitse), mutta kaikenlainen yhteistyö ja kommunikointi muiden ihmisten kanssa on kielletty.

      Kysymykset arvotaan satunnaisesti kysymyspankista ja ne tulevat sekoitetussa järjestyksessä. Et voi navigoida kysymyssivujen välillä, vaan kysymykseen on vastattava, kun se ilmestyy. Et siis voi palata takaisin edelliselle sivulle. Älä siirry seuraavalle sivulle ennen kuin olet antanut vastauksesi!


    • Tässä tehtävässä on yksi (1) laskutehtävä, jossa vastataan kaikkiin kohtiin. Tehtävän ratkaisemiseen ja kirjoittamiseen on aikaa 50 minuuttia. Mikäli palautat vastauksesi pdf-liitetiedostona, saat tiedoston valmisteluun ja lataamiseen lisäaikaa kymmenen (10) minuuttia (tällöin aikaa on yhteensä 60 minuuttia). Tehtävä on samanarvoinen kuin 1. tehtävä eli 1/2 koko välikokeen painoarvosta.

      Vastausaika on rajallinen, mutta pyri siitä huolimatta kirjoittamaan perusteluja sen verran kuin aika antaa myöden. Pistemäärään vaikuttaa rajallinen vastausaika huomioiden looginen eteneminen, matemaattiset välivaiheet, sanalliset perustelut ja lopputulos (ja tarvittaessa sen järkevyyden pohdinta).

      Tehtäväversio arvotaan satunnaisesti kysymyspankista.

      Vastaus palautetaan joko

      1) kirjoittamalla vastaus tekstilaatikkoon, jossa matemaattiset välivaiheet kirjoitetaan LaTex-kaavaeditorilla, joka on "upotettu" tekstilaatikkoon ("laskinsymboli"). Mikäli palautat käyttäen tätä vaihtoehtoa, matemaattiset välivaiheet on kirjoitettava kaavaeditorilla, koska tekstinä kirjoitettu (esim. dS = p^2sin(theta)dphidtheta) matematiikka on erittäin vaikeaselkoista. Laatikossa on kerralla näkyvissä 40 tekstiriviä, mutta kokonaisrivien määrää ei ole rajattu.

      tai

      2) pdf-liitetiedostona, jolloin voit kirjoittaa vastauksesi käyttäen tekstinkäsittelyohjelmaa (esim. Word tai LaTex) ja ohjelman omaa kaavaeditoria tai voit myös kirjoittaa vastauksesi käsin paperille ja siirtää siitä skannatun kuvan pdf:nä vastauslaatikkoon. Huolehdi, että palautuksesi on niin selkeä, että se on helposti luettavissa tietokoneen näytöltä. Mikäli vastaus on skannattu huonolla laadulla, otamme vastauksen arviointiin vain siltä osin kuin se on mahdollista lukea ilman ongelmia. 


      Tehtävä on yksilösuoritus. Voit käyttää kaikkea oheismateriaalia, mutta kaikenlainen yhteistyö ja kommunikointi muiden ihmisten kanssa on kielletty.



    • File icon
      Välikokeen laskutehtävän ratkaisut File
      Not available unless: You are a(n) Student