Topic outline

  • Ensimmäinen opiskeluvuosi on jo pitkällä ja Liiketoimintaosaamisen perusteiden kurssien myötä olet toivottavasti alkanut muodostaa kuvaa siitä, mikä juuri sinua kauppatieteissä kiinnostaa.

    Tämä Navigaattori-sivusto on tarkoitettu opastamaan sinua opintojen suunnittelussa pääpainona toisen ja kolmannen vuoden opinnot. Tämän lisäksi sen on tarkoitus tukea maisterivaiheeseen siirtymistä kandidaatin tutkinnon jälkeen. 

    Navigaattori toimii myös tiiviinä tietopankkina pääaineen valinnasta ja erilaisista opiskelumahdollisuuksista sekä apunasi kurssivalintojen tekemisessä.

    Toivottavasti kuuntelet rohkeasti itseäsi ja teet päätöksesi sen perusteella!

    • Opintojen ajoittaminen:

      • 1. opiskeluvuosi: liiketoimintaosaamisen perusteet
      • 2. opiskeluvuosi: pääaineen aineopintoja, osa kieliopinnoista
      • 3. opiskeluvuosi: sivuaine, loput kieliopinnoista, pääaineen aineopintoja

      Vapaasti valittavia opintoja kannattaa suorittaa silloin, kun mieleinen kurssi sopii omaan aikatauluun.

    • Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen valitaan kandidaatin tutkinnon pääaine. Vaihtoehtoisia pääaineita on seitsemän: johtaminen, laskentatoimi, tieto- ja palvelujohtaminen, markkinointi, rahoitus, taloustiede ja yritysjuridiikka. 

      Osalle opiskelijoista pääaineen valinta on selkeä ja helppo, osaa se voi mietityttää paljon ja valinnan tekeminen on vaikeaa. Pääaineenvalinnassa kannattaa pohtia: Mitä haluan? Mikä minua kiinnostaa? Millainen minä olen? 

      Valinnassa kannattaa hyödyntää kaikki mahdollinen informaatio: Opinnot haltuun -kurssi, pääaineiden omat infot huhti-toukokuussa, pääaineiden verkkosivut, perusteiden kurssien opettajat ja pääaineessa opiskelevat opiskelijat, Ura- ja rekrytointipalveluiden Into-sivut. Jokainen pääaine esitellään myös tällä Navigaattori-sivustolla.

    • HOPS on suunnitelmasi tutkinnon aikana suoritettavista opinnoista ja opintoja koskevista tavoitteista sekä ajankäytöstä ja opintojen etenemisestä. HOPS auttaa sinua suunnittelemaan omat opintosi ja seuraamaan niiden etenemistä ja luo opintoihin konkreettisia välietappeja. Kun olet HOPSia tehdessäsi miettinyt tavoitteitasi, valinnut opintokokonaisuudet niiden mukaisesti ja laatinut realistisen ja tavoitteellisen aikataulun näiden opintojen suorittamiseksi, on sinulla käytössäsi kartta unelmiesi toteuttamiseen.

      Käytännössä HOPS siis sisältää:

      1. Tutkintoon kuuluvat opintokokonaisuudet
      2. Kokonaisuuksien sisältämät kurssit
      3. Opintojen aikataulun eli kurssit sijoitettuna opiskeluajan lukuvuosille, lukukausille ja periodeille. 

      HOPSin tekeminen on sekä KTK- että KTM-tutkinnossa pakollista. 

    • Ruotsinkielinen yritysviestintä -kurssi suoritetaan ensimmäisenä lukuvuonna. Muut tutkinnon pakolliset kieliopinnot suoritetaan yleensä toisena lukuvuotena, koska toisen lukuvuoden lukujärjestykseen ne sopivat parhaiten. Tämä riippuu kuitenkin valitsemistasi sivuopinnoista sekä opiskelijavaihtosi suunnitellusta ajankohdasta. Kieliopintojen suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon, että ne saattavat sijoittua kahdelle periodille. Opiskelijavaihdon näkökulmasta kieliopinnot kannattaa suunnitella siten, että sinulla on riittävä kielitaito vaihtoon hakiessasi. 

    • Kaikilla Kauppakorkeakoulun kandidaattiohjelmaan hyväksytyillä on opinto-oikeus KTK-tutkinnon lisäksi KTM-tutkintoon. Se, mihin maisteriohjelmaan opinto-oikeus on, riippuu tavoitteistasi, opinnoistasi ja arvosanoistasi.

      Pääaineiden opiskelijat voivat jatkaa suoraan maisteriohjelmaan tai vaihtaa opiskelemaan toisen pääaineen maisteriohjelmaan. Vaihtoehtoisesti voit myös hakea Global Management -maisteriohjelmaan tai maisterivaiheen opiskelijavalinnassa Aallon yhteisiin ohjelmiin Creative Sustainability ja IDBM.