Kuinka paljon tietyn pääaineen valinta rajaa tulevaisuuden työllistymismahdollisuuksia? 

Pääaine on opiskeluaikaisen työkokemuksesi ja muun harrastuneisuutesi lisäksi näyttö siitä, mihin olet perehtynyt ja mihin sinulla on valmiuksia. Oma kiinnostuksesi ohjaa myös hakeutumista ensimmäisiin opiskeluaikaisiin harjoittelupaikkoihin, joista saatu kokemus ja muu opiskelun aikana tullut kokemus ja osaaminen (mm. mukana opiskelijajärjestötoiminnassa tai harrastustoiminnasta saatu) ohjaavat taas koulutusohjelmavalinnan ja sivuainevalintojen lisäksi rekrytoitumista ensimmäisiin valmistumisen jälkeisiin työpaikkoihin. 

Ensimmäisten työvuosien rekrytointitilanteissa on merkityksellisempää, mistä tutkinnosta olet valmistunut, sen jälkeisinä vuosina kysytään, mitä osaat ja miten olet kehittänyt itseäsi sen lisäksi, että olet kauppatieteiden maisteri.

Uranhallintataitoihin kuuluu erilaisten laajempien osaamisulottuvuuksien hankkiminen. Erikoistuminen kannattaa, mutta laaja osaaminen on hyödyksi työllistymisessä ja työssä jatkossa. 

Kuinka paljon harjoittelupaikkoja on eri päaineiden opiskelijoille tarjolla?

Aalto JobTeaser julkaistaan vuosittain noin 4 500 erilaista työ- ja harjoittelupaikkaa ja näistä noin 70 % on kohdennettu Kauppakorkeakoulun opiskelijoille. Paikat ovat usein soveltuvia usean eri pääaineen opiskelijoille riippuen omista mielenkiinnon kohteista ja jakaantuvat yleensäkin hyvin tasaisesti näiden kesken. 

Harjoittelupaikkojen tarjonta vaihtelee vuoden sisällä paljon ja eniten niitä on tarjolla kesäksi. Hakuaika on yleensä tammi-maaliskuussa. Kaikkia työpaikkoja ei ilmoiteta julkisissa työpaikkakanavissa ollenkaan. Teollisuus ja IT-ala työllistävät runsaasti kauppatieteilijöitä, samoin erilaiset start-up-yritykset. 

Onko arvosanoilla merkitystä työllistymisen kannalta? Onko eroa eri pääaineilla?

Arvosanojen merkitys vaihtelee aloittain ja työnantajittain. Yleisesti ottaen (on myös työnantajakohtaisia eroja) mm. liikkeenjohdon konsulttifirmoissa, investointipankeissa ja tilintarkastusyhteisöissä hyviä arvosanoja arvostetaan tai jopa vaaditaan. Työnantajista esim. Google tunnetusti vaatii hyviä opintosuorituksia. Koska suhtautuminen arvosanoihin vaihtelee niin paljon työnantajasta toiseen, kannattaa tutkia ja selvittää mitä kriteerejä itselle mielenkiintoisilla työnantajilla yleensä on.

Ura- ja rekrytointipalveluiden yhteystiedot: career-biz@aalto.fi 

Last modified: Tuesday, 28 December 2021, 4:32 PM