Topic outline

  • resource icon
   ENG3044.Kand Teams kirjautumisavain File
   Not available unless: You are a(n) Student

 • Puheviestinnän osio = ennakkotehtävä + kaksi puhepajaa.
  Tavoitteena on tukea seminaarityöskentelyä ja käsitellä seminaarissa olennaisia vuorovaikutustaitoja, erityisesti esiintymistä.
  Jos on kysyttävää, olethan yhteyksissä: rinna.toikka@aalto.fi

 • KaKatso Jepan video vinkeistä kirjoitusprosessin helpottamiseen 
  1) Katso video kirjoitusprosessin vaiheista ja tee siihen liittyvä tehtävä.
  Tieteellisen kirjoittamisen kokonaisuuteen kuuluvat seuraavat osat:

  1) Johdatus tieteelliseen kirjoittamiseen -luento ke 2.2. klo 10.15-11.45 Teamsin työtilassa. (Luennon jälkeen luentodiat alla.) Luennon seurattuasi ymmärrät perusperiaatteet tieteellisen tekstin tuottamisesta.

  2) Tieteellisen kirjoittamisen itseopiskelumateriaali tällä sivulla, kohdat 1-5. Materiaalin avulla perehdyt aiheeseen lisää ja pääset tehtävien avulla harjoittelemaan tärkeitä taitoja. Tehtävien on oltava tehtynä ennen ensimmäisiä tekstipajoja, viimeistään to 17.2. Tekstipajaopettaja tarkistaa ennen pajoja, että jokainen on tehnyt tämän itseopiskelumateriaalin tehtävät. Jollet ole suorittanut materiaalin tehtäviä, et voi osallistua tekstipajoihin.

  3) Tekstipajat 1 ja 2 + kypsyysnäyte (jos kirjoitat työsi englanniksi tai ruotsiksi ja käyt tekstipajat sillä kielellä, osallistut suomenkieliseen tiivistelmäpajaan). Lue ohjeet tekstipajatyöskentelyyn alla olevasta tiedostosta Tekstipajojen ja kypsyysnäytteiden pelisäännöt. Tekstipajamateriaalit ja tekstien palautusosiot löydät tämän sivun alareunasta, itseopiskelumateriaalin alta.

 • Itsenäinen tiedonhankinta on olennainen osa korkeakouluopiskelua. Kandidaattivaiheen opinnäytteessä onnistuminen edellyttää laajempia tiedonhankintataitoja kuin aikaisemmissa opinnoissa on vaadittu. Näiden harjoitusten tarkoitus on tukea tekniikan opiskelijaa kandidaatintyöhön liittyvässä tiedonhankinnassa.

  Tehtävissä esitelty tiedonhankinnan ja itsenäisen oppimisen tekniikka on sovellettavissa myös muille elämän alueille. Monimutkaisiin tehtäviin liittyvä ongelmanratkaisu ja tiedonhankinta on jokapäiväistä asiantuntijatehtävissä.

  Tehtävien tekemisessä auttaa esimerkiksi Aalto-yliopiston Oppimiskeskuksen Tiedonhankinnan opas. Tiedonhaun tehtävät voi tehdä suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Kommentointi tapahtuu kuitenkin suomeksi, koska kyseessä on suomenkielinen seminaari. Harjoituksia koskeviin kysymyksiin vastaa Kirsi Heino (050 3161 009, kirsi.heino(at)aalto.fi).

 • Not available unless: Your User account contains (use: aalto.fi) contains aalto.fi