Topic outline


  • Kurssilla käytetään oppimateriaalina Granta EduPack 2021 ohjelmaa, joka koostuu materiaalinvalintaohjelmasta ja siinä olevasta oheisaineistosta. Ohjelman tueksi suositellaan kurssikirjaa: Ashby, Shercliff and Cebon: Materials: engineering, science, processing and design (saatavana e-kirjana). Materiaalit osiossa on lisäksi muuta oppimateriaalia.

    Myös esimerkiksi Callister and Rethwisch: Materials science and engineering, tai muu vastaava materiaalitekniikan oppikirja sopii.

    EduPack ohjelman voi ladata omalle tietokoneelle osoitteesta http://download.aalto.fi. Ohjelman käyttö vaatii VPN-yhteyden Aallon järjestelmään (esim. Cisco AnyConnect VPN Client). Ohjelmasta on saatavilla vain Windows-versio. Jos ohjelman asentaminen ei onnistu esim. käyttöjärjestelmästä johtuen, sitä voi käyttää esim. koulun tietokoneluokissa. Ohjelmaan on hyvä tutustua ennen kurssin alkua. EduPack ohje löytyy Materiaalit-kansiosta.

    Kurssi alkaa 10.1. ja pidetään etänä. Luennot tulevat olemaan saatavissa tallenteina maanantaista 10.1. alkaen. Luentojen lisäksi kurssiin sisältyy viikottaiset harjoitustehtävät (ei pakollisia) ja harjoitustyö (pakollinen). Kurssilla on Telegram-keskustelupalsta, linkki   https://t.me/+3kERSCxwbuZmNTk0, jossa voi esittää kysymyksiä luentojen sisällöstä ja harjoitustehtävistä. Keskiviikkoisin 8:30-10:00 (alkaen 19.1.) pidetään online vastaanotto, jossa voi myös esittää kysymyksiä luennoista ja harjoitustehtävistä. Lisäksi käsitellään kootusti keskuskustelupalstalla olleita teemoja.

    Harjoituksista lisää linkissä Harjoitusinfo 2022.


    Muutokset kurssin toteukseen ovat mahdollisia.

    Kurssin vastaava opettaja

    yliopistonlehtori Risto Ilola, risto.ilola@aalto.fi, 050 4005318