Topic outline

  • General

    Tämä kurssi on päättynyt

    Tervetuloa Tietorakenteet ja algoritmit Y -kurssille! 

    Tuo Y viittaa siihen, että kurssin esitietona on Ohjelmoinnin peruskurssi Y1 (Python). Kurssi (Y-versio) on tarkoitettu muille kuin Perustieteiden korkeakoulun opiskelijoille

    Jos olet suorittanut kurssit CS-A1110 Ohjelmointi 1 ja CS-A1120 Ohjelmointi 2, niin sinun kannattaa ottaa mieluummin kurssi CS-A1140 Tietorakenteet ja algoritmit. Katso FAQ jos olet edelleen epävarma mille kurssille sinun tulisi ilmoittautua. 

    Kurssille ilmoittaudutaan Sisussa (ilmoittautuminen on auki syyskuun loppuun).  

    Kurssilla on pakolliset harjoitukset, joiden yhtenä osana on vapaaehtoinen projekti, jolla voi korottaa kurssin arvosanaa. Harjoitukset tehdään Aplus-järjestelmässä ja niistä saa automaattisesti palautetta (pl. projekti). Harjoituksia voi tehdä itsenäisesti omaan tahtiin määräaikojen puitteissa. Projektia tehdään pitkin kurssia ja sen aikana palautetaan verkkoympäristössä kolme erillistä vaihetta. Kahdesta ensimmäisestä vaiheesta saa palautetta ja viimeinen vaihe arvioidaan. 

    Luennot ja laskuharjoitustilaisuudet tukevat harjoitusten ja projektin tekemistä. COVID-19-tilanteen vuoksi kaikki luennot järjestetään verkossa. Kurssin harjoituksia kannattaa tehdä itsenäisestä ennen luennolle ja laskuharjoituksiin osallistumista. Osa harjoituksista tehdään ohjelmoimalla Python-ohjelmointikielellä, joten Python 3 kannattaa asentaa omaan työympäristöön annettujen ohjeiden mukaisesti. Apua saa tuntiassistenteilta, jotka päivystävät laskuharjoitustilaisuuksissa.

    A+:sta löytyy myös erillinen keskustelufoorumi, jota kurssilla käytetään. MyCoursesin vastaavaa käytetään vain virallisten tiedotteiden lähettämiseen, joten ne kannattaa tilata sähköpostiin, jolloin täällä MC:ssä ei juurikaan tarvitse enää käydä. Ennen ensimmäistä luentoa ja harjoitusten aloittamista kannattaa kuitenkin lukaista kurssiesite sekä käydä ilmoittautumassa kurssille SISUssa

    Tervetuloa kurssille!