Topic outline • ENY-C2003-kurssilla on kuusi itsenäisesti tehtävää harjoitusta, jotka muodostavat 50% kurssin arvosanasta. Koska harjoitukset arvioidaan opiskelijakohtaisesti ja lukupiiri suurelta osin ryhmäkohtaisesti, harjoitusten arvosanalla on iso merkitys lopullisen arvosanan muotoutumisessa.

  Harjoituksista 1-5 voi saada maksimissaan 20 pistettä, joten kaikkien harjoitusten maksimipistemäärä on 100 pistettä. Harjoitus 6 arvoidaan asteikolla hyväksytty/hylätty ja tämän harjoituksen suoritusmuodosta tiedotetaan enemmän myöhemmin kurssilla.

  Kurssin läpäisemiseksi on jokaisesta harjoituksesta saatava ainakin 5 pistettä sekä yhteensä kaikista harjoituksista vähintään 50 pistettä. 

  Harjoitusten tekemiseen on mitoitettu yhteensä 45 tuntia, joista 12 tuntia harjoituskertoihin (6 * 2) ja 33 tuntia harjoitusten tekemiseen ja reflektioon. Yhden harjoituksen tekemiselle + reflektiolle on täten mitoitettu 5,5 tuntia. Lisäksi halutessaan voi osallistua vapaaehtoisiin laskutupiin (6 * 2 h). 

   

  HARJOITUSTEN TEKEMINEN & PALAUTUS

  Harjoitukset 1-5 tehdään ja palautetaan tällä Viikkoharjoitukset-sivulla olevien linkkien kautta löytyvien kyselyjen (quiz) kautta. Eri viikkoharjoituksissa on vaihteleva määrä tehtäviä, minkä vuoksi kaikki tehtävät eivät ole saman arvoisia. Kustakin tehtävästä saatava pistemäärä on kerrottu ko. tehtävän kohdalla. Huomaa, että jokaisen viikkoharjoituksen saa palauttaa vain yhden kerran. Ole siis tarkkana ennen kuin palautat kierroksen! 

  Vaikka tehtävät ovat kaikille samat, niiden lukuarvot (ja täten oikeat vastaukset) vaihtelevat. 

  Saat tehtävistä palautetta jo suorituksen aikana ja voit yrittää väärin menneitä kohtia uudestaan. Huomaa kuitenkin, että jokaisen väärän vastauksen jälkeen tehtävästä saatava pistemäärä vähenee 20 %.

  Excelin (tai muun vastaavan ohjelman) käyttö on suositeltavaa.

  Tehtävien palautuksen takaraja (deadline) on kaksi viikkoa tehtävän annosta: kts. aikataulu alla. Aloitetut kierrokset palautuvat automaattisesti, kun vastausaika menee umpeen.

  Myöhässä palautettujen harjoitusten arvosana puolitetaan. Kurssin hyväksytty suorittaminen vaatii, että kaikki kuusi viikkoharjoitusta on palautettuna viimeistään II periodin arviointiviikon perjantaina (17.12.2021). 

  Kurssin suuren opiskelijamäärän vuoksi tehtävien arvosteluun tulee tutustua jo kurssin aikana. Jos arvostelussa jää siis jokin mietityttämään, tule harjoituksiin kysymään. 


  HARJOITUSTEN ARVOSANARAJAT

  Arvosanan 5 raja on 95/100 pistettä, ja alla oleva kaava määrittää viikkoharjoitusten arvosanan pisteiden mukaan (kunhan edellä mainitut läpipääsyvaatimukset täyttyvät):

  viikkoharjoitusten arvosana = (viikkoharjoitusten kokonaispistemäärä - 50) / 45,83333 * 4 +1


  HARJOITUSTEN AIKATAULU 

  Harjoitukset järjestetään keskiviikkoisin klo 10:15-12 kurssin Teamsissä Viikkoharjoitukset-kanavalla. Tarkemmat etätyöskentelyohjeet löydät Etäkäytännöt-alasivulta. Harjoituksiin ei ole pakko osallistua, mutta sitä suositellaan; niiden avulla pääset helpoimmin kiinni tehtävien tekoon ja opit asiat varmasti oikein.

  Joka toinen keskiviikko on varsinainen harjoituskerta, jolla annetaan uusi harjoitus sekä annetaan vihjeitä sen ratkaisemiseen. Joka toisella harjoituskerralla on puolestaan vapaaehtoinen laskutupa niille, jotka haluavat kysyä neuvoa varsinaisella harjoituskerralla introtun harjoituksen tekemiseen. Harjoitusten tarkempi aikataulu ja harjoitusten teemat löytyvät alta.  

  Jos tarvitset apua kurssitehtävissä, suosittelemme, että osallistut ensisijaisesti harjoituksiin ja laskutupiin. Jos kuitenkin tarvitset näiden aikojen ulkopuolella apua tehtävissä, voit lähettää kysymyksen kurssin yhteiseen Teamsiin tai tarvittaessa kurssin sähköpostiosoitteeseen (eny-c2003(a)aalto.fi). Tarkemmat etätyöskentelyohjeet löydät Etäkäytännöt-alasivulta.


  Ke 15.9: ei harjoitusta 


  Ke 22.9 klo 10:15-12: Harjoitus 1: Globaalit vesikysymykset

  Ke 29.9 klo 10:15-12: Harjoitus 1: laskutupa 

  1. harjoituksen palautuksen DL ke 6.10 klo 10

   

  Ke 6.10 klo 10:15-12: Harjoitus 2: Hydrologinen kierto

  Ke 13.10 klo 10:15-12: Harjoitus 2: laskutupa

  2. harjoituksen palautuksen DL ke 20.10 klo 10

   

  Ke 20.10 klo 10:15-12: Harjoitus 3: Hydrauliikka ja veden laatu

  Ke 27.10 klo 10:15-12: Harjoitus 3: laskutupa

  3. harjoituksen palautuksen DL ke 3.11 klo 10

   

  Ke 3.11 klo 10:15-12: Harjoitus 4: Vesihuoltotekniikka (Talousvesi)

  Ke 10.11 klo 10:15-12: Harjoitus 4: laskutupa

  4. harjoituksen palautuksen DL ke 17.11 klo 10

   

  Ke 17.11 klo 10:15-12: Harjoitus 5: Vesihuoltotekniikka (Jätevesi)

  Ke 24.11 klo 10:15-12: Harjoitus 5: laskutupa

  5. harjoituksen palautuksen DL ke 1.12 klo 10

   

  Ke 1.12 klo 10:15-12: Harjoitus 6: Kestävä kehitys

  Ke 8.12 klo 10:15-12: Harjoitus 6: laskutupa (tarvittaessa)

  6. harjoituksen palautuksen DL ke 15.12. klo 10


  HARJOITUSTEN UKK

  Miksi MyCourses valittaa “Ole hyvä ja vastaa kaikkiin kysymyksen kohtiin”/”Puutteellinen vastaus”, vaikka olen vastannut kaikkiin annettuihin kohtiin?

  1. Vaihda käyttämääsi desimaalierotinta (pilkku pisteeksi/piste pilkuksi). Oikea desimaalierotin riippuu omista kieliasetuksistasi ja se määräytyy quiz-tehtäväkierroksen aloitushetkellä. Jos MyCourses on suomenkielinen, desimaalierotin on pilkku ja jos MyCourses on englanninkielinen, desimaalierotin on piste. 

  2. Kirjoita laskutehtävien vastauskenttään vain lukuarvoja – jätä siis yksiköt pois.

  3. Jos edellä olevat neuvot eivät auta, ota yhteyttä kurssisähköpostilla tai tule käymään harjoituksissa. 


  Millä tarkkuudella minun pitäisi vastata?

  Vastaa laskutehtäviin ainakin kahden desimaalin tarkkuudella ellei toisin mainita. Joillain kierroksilla saattaa olla eriävä ohjeistus, joten tarkista kunkin kierroksen vastaustarkkuus sen aloitussivulta tai demokalvoilta. MyCourses tarkistaa laskutehtävät automaattisesti. Jos pyöristät liikaa, saattaa pisteet jäädä saamatta. Liian tarkasta vastauksesta ei lähde miinuspisteitä. Jos koet, että MyCourses arvosteli tehtäväsi väärin tarkkuuden takia, ole yhteydessä kurssihenkilökuntaan kurssisähköpostilla (eny-c2003 (at) aalto.fi).

  Muita kysymyksiä?

  Jos koet, että tehtävä ei anna sinulle oikeita pisteitä tai siinä on jokin ongelma, ole välittömästi yhteydessä kurssihenkilökuntaan kurssisähköpostilla (eny-c2003 (at) aalto.fi). Jos sinulla on jotain muuta kysyttävää viikkoharjoituksissa, voit olla yhteydessä samalla sähköpostilla tai tulla käymään harjoituksissa.

 • Week 6: Schedule and contents