Topic outline

 • Hei,
  Vallitsevan koronatilanteen vuoksi ja 16.1.22 asti voimassa olevan etätyösuosituksen vuoksi aloitamme kolmannen periodin kaikki venäjän kurssit etäkursseina. Meidän toiveenamme olisi järjestää joinakin opetuspäivinä lähiopetusta hybridimahdollisuudella kolmannen periodin loppupuolella, jos se on koronatilanne huomioon ottaen mahdollista. Seuraamme tilannetta ja keskustelemme asiasta kurssilla.
  Tervetuloa kurssille "Venäjä 1"! = Добро́ пожа́ловать на курс "Ру́сский 1"!
  (Lausutaan: Dabró pazhálavat´ na kurs "Rússkij adín"!)

  t. venäjän opettajat Valeria ja Irina


  Kurssin päätavoitteina on oppia venäjän aakkoset (lukemaan ja kirjoittamaan kyrillisellä näppäimistöllä) sekä oppia kertomaan itsestä toistaiseksi tosi lyhyesti. Lisäksi opiskelemme ääntämistä ja alkeistason kielioppiasioita. 

  Aloitamme työskentelyn 10.1. Voit lukea kurssistamme tarkemmin Kurssiesite / Syllabus -osiosta. Kurssi pidetään toistaiseksi Zoomissa.

  Oppikirja kannattaa hankkia ajoissa. Sen voi hankkia ainoastaan verkkokaupasta. Kirjan tiedot: Olia Dolmatova, Ekaterina Novacac (2017 tai uudempi) Tochka RU 1. ISBN 978-5-9908983-0-1. Jos tilaat Ruslanian kirjakaupasta https://ruslania.com/fi/, saat pientä alennusta kun käytät promokoodia "Rautio". Samalla suosittelen hankkimaan kyrilliset tarrat näppäimistöön, jos haluat oppia kyrillisen näppäimistön järjestyksen mahdollisimman tehokkaasti. Ota huomiooon tarrojen värit suhteessa sinun oman näppäimistön väriin. Esim.  https://ruslania.com/fi/muut/430-kyrilliset-nappaintarrat-venalaiset-kirjaimet-tarrat-nappaimistoon-valkoiset-ryska-bokstaver-att-klistra-pa-tangentbordet-vit/

  Tarroja ei tietenkään ole pakko hankkia, kerron vaihtoehdoista kurssilla.

  Toivoisin, että käyttäisitte kameroita oppituntien aikana, silloin viestintä tuntuu paljon luontevammalta :) 

  Увидимся! = Nähdään!

  Ирина