Topic outline

 • Kuvien hakemiseen tarkoitettuja edistyneempiä hakukoneita kannattaa hyödyntää silloin, kun haluaa etsiä vaikkapa tietyn kokoisia tai värisiä kuvia, tai kun haluaa löytää kuvan, jota voi käyttää johonkin tiettyyn käyttötarkoitukseen. Joissakin kuvahakukoneissa voi määritellä esimerkiksi, mikä Creative Commons-lisenssi haettavalla kuvalla pitäisi olla. Voit myös tarkistaa, missä internetin sivuilla jokin tietty kuva esiintyy käyttämällä käänteistä kuvahakukonetta.

  Kannattaa kuitenkin muistaa, että internetin paras kuvasisältö erityisesti taiteen ja kulttuurin aloilla ei löydy kuvahakukoneilla, koska nämä ovat usein erilaisten kuvatietokantojen ja verkkopalveluiden sisältöä, jota kuvahakukone ei löydä.

  Kuvahakukoneita

  Google Advanced Image Search Edistyneempi haku, jolla voi rajoittaa hakua esimerkiksi käyttöoikeuden, kuvakoon, kuvatyypin, värin ja muiden ominaisuuksien mukaan.

  Creative Commons Search Yhteishakukone hakee Public Domain sekä CC-lisensoitua aineistoa mm. Flickr-palvelusta ja Wikimedia Commonsin aineistoista (lisätietoja).

  TinEye Reverse Image Search Käänteinen kuvahakukone, jolla voi hakea kuvatiedoston avulla tuloksia sivuista, joilla kuva esiintyy.