Topic outline

 • Aalto-yliopisto on hankinnut käyttöösi n. 400 tietokantaa, joita voit käyttää esim. suoraan Aalto-yliopiston Primo-portaalin kautta, kun olet Aallon kiinteässä lankaverkossa. Etäkäyttö on mahdollista Aalto-tunnuksilla kirjautumalla. Tunnuksia tarvitset myös silloin kun käytät Aalto-yliopiston langatonta verkkoa.

  Tietokannat eroavat toisistaan paitsi sisällöltään, myös siinä, millaisessa muodossa aineisto on saatavana. Tietokantatyyppejä:  kirjaston kokoelmatietokanta, viitetietokanta, kokotekstitietokanta, kuvatietokanta, faktatietokanta.

  Esimerkiksi Art Full text -tietokanta tarjoaa osan lehdistä kokotekstinä (artikkelit kokonaisuuudessaan) mutta osan viitetietona (artikkelin kirjoittaja, nimeke, vuosi, numero + tiivistelmä). Tietokannan aihealoja ovat: kuvataiteet, taidehistoria, valokuva, elokuva, taideteollisuus, arkkitehtuuri, kaupunkisuunnittelu ja uusmedia.

  Tehtävä 3

  Tee hakuja Art Full text -tietokannasta omasta aiheestasi. Käytä katkaisua (etsi tietokannassa käytettävä katkaisumerkki), yhdistelmähakua (and, or, not) ja tutki erilaisia haun rajausmahdollisuuksia.

  Tutustu tietokannan video-oppaaseen (Semiole State Library):