Topic outline

  • Ryhminä arvioitavat suoritukset (62,5%):

    Yksilösuoritukset (37,5%):

    • Henkilökohtainen 1-sivuinen reflektio viikoilla 1-6: 6x3p
    • Aktiivisuus ja läsnäolo tunneilla, tutor-tapaamisissa ja projektissa voi muuttaa arvosanaa +/-1 arvosanan verran.

    Kurssin suorittaminen edellyttää 3D-tulostusharjoituksen tekemistä, henkilökohtaisten 1-sivuisten reflektioiden palauttamista, lyhyisiin ryhmäkeskusteluihin osallistumista ja ryhmätyöhön osallistumista.

    1-sivuinen reflektio:

    Reflektion tarkoitus on toimia työkaluna opitun sisäistämiseen, uusien ideoiden sekä näkökulmien löytämiseen. Kirjoittaessasi reflektiota saat viikon päätteeksi syventyä hetkeksi omiin ajatuksiisi viikon tapahtumista. Reflektiossa tulisi keskittyä johonkin suunnittelu- tai tutkimusongelmaan, joka liittyy kunkin viikon teemaan ja omaan tekemiseesi tuolla viikolla. Ongelman pitää myös olla sellainen, että sen parissa työskentely on auttanut ryhmäsi yhteistä projektia. Voitte keskustella ongelman valinnasta yhdessä ryhmän kanssa.

    Hyvä kirjoitustyyli reflektiolle on pohdiskeleva/analysoiva/ideoiva. Varo raportinomaisuutta, tarkoitus ei ole kertoa viikon tapahtumista (“ensin tein tätä, sitten tein tuota”). 

    Mitä reflektion pitää sisältää: 

    Liitä reflektion yläosaan kuvia, piirroksia, muistiinpanoja tms. raakamateriaalia viikon aikana tekemistäsi, ongelmaan liittyvistä asioista. Kuvamateriaali osuuden tulisi olla puolet sivusta.

    Kirjoita kuvaus ongelmasta ja kerro siihen liittyneistä analyyseistä, haasteista ja ratkaisuista. Reflektio voi myös sisältää viittauksia vertailumateriaaliin (esim. muihin tuotteisiin, ideoihin, tai kirjoituksiin). Anna ajatusten, ideoiden ja näkökulmien virrata vapaasti. Kirjallisen osuuden tulisi olla noin 10-15 rivin verran - toinen puolikas sivusta. 

    Pisteitä reflektiosta annetaan seuraavien periaatteiden mukaisesti:

    • 1 piste: Palautus ei sisällä luonnoksia, muistiinpanoja kuvia tms. raakamateriaalia tai palautus sisältää luonnoksia tai muuta raakamateriaalia, mutta siitä puuttuu yhteys ryhmän tekemisiin viikon ajalta ja/tai siihen ei liity selvästi ilmaistua suunnittelu- tai tutkimusongelmaa vaan on raportinomainen.

    • 2 pistettä: Luonnoksilla ja muulla raakamateriaalilla on selkeästi ilmaistu yhteys ongelmaan. Reflektio sisältää analyysiä ongelmasta, sen haasteista ja mahdollisista ratkaisuista, joilla ryhmän projektia on voitu viedä eteenpäin.

    • 3 pistettä: 2 pisteen vastauksen lisäksi reflektio sisältää luovaa ideointia: tekstistä tulee esille näkökulmia, ajatuksia ja/tai ideoita, joita on opittu oman työskentelyn kautta ja jota ei voisi tietää tekemättä kokeiluja, analyysia ja kriittistä pohdintaa. Reflektio voi myös sisältää viittauksia vertailumateriaaliin (esim. muihin tuotteisiin, ideoihin, tai kirjoituksiin).

    Palautusaika: joka viikon perjantai klo 00:00. Jos reflektion palauttaa viikonlopun aikana (la-su), arvosanasta vähennetään 1 piste, tämän jälkeen vähennetään 2 pistettä. Pistemäärä ei kuitenkaan voi pudota alle 0:n.