Topic outline



  • Den här modulen är den minst arbetskrävande och den enda som är obligatorisk på kursen. Två uppgifter ingår. I den första reflekterar du kring ditt eget skrivande och talande och i den andra gör du upp en plan för hur du ska genomföra kursen.

    • I den här första uppgiften ska du resonera kring ditt förhållande till skrivande och talande. Formen är fri: allt från punktform till essä går bra, och om du vill kan du  skicka in en ljud- eller videofil. Saker du kan ta upp är exempelvis din inställning till skrivande och talande inför publik, dina svaga och starka sidor som skribent och talare, konsten att börja och avsluta, prestationskrav samt arbetsdisciplin.

      Till den här uppgiften hör ingen obligatorisk läsning, men om du vill kan du hämta inspiration i Språkhjälpen där du själv kan klicka dig vidare bland rubrikerna.


    • I den här uppgiften får du först fundera kring hur du tror att du i framtiden kommer att kommunicera i din expertroll. Därefter gör du en egen kursplan genom att välja moduler. Du gör uppgiften genom att fylla i ett formulär som du hittar här.

    • Här hittar du länkar till intressant extramaterial för dig som vill veta mer. Det handlar exempelvis  om kroppsspråkets betydelse, om talängslan och om konsten att beröra.