Topic outline

    • Hei!

      Alla on ennakkotehtävä tälle kirjoitus 1 kurssille. Jos sinulla on asiasta kysyttävää, ole yhteydessä saara.saarela@aalto.fi

      Muista alauttaa tehtävät myös Ilja Rautsille sähköpstitse.


      ELO-E350001 KOHTAUKSEN KIRJOITTAMINEN 1

      Ennakkotehtävä 1 ja 2

      1.     Etsi yksi kohtaus tai lyhyt sekvenssi elokuvasta tai tv- sarjasta, jonka olet nähnyt kokonaisuudessaan, joka on mielestäsi erityisen hyvä. Kohtauksen ei välttämättä tarvitse olla genre-elokuvasta, kunhan kohtaus on mielestäsi toimiva. Etsi se käsiisi ja valmistaudu näyttämään se. Perustele miksi tämä kohtaus on mielestäsi hyvä. Pohdi mm seuraavia asioita:

      ·      mikä on kohtauksen rakenne?

      ·      mitä kohtauksessa tapahtuu?

      ·      mitä henkilöt toisiltaan haluavat?

      ·      mitä kohtaus kertoo kokonaisuudesta/teemasta/henkilöistä?

      ·      onko kohtauksesta ymmärrettävissä subtekstiä, symboliikkaa, metaforia…?

      ·      mikä on kohtauksen ydinajatus?

      Tehtävä 1. MA 4.10 mennessä: Lähetä elokuvan kohtauksesta linkki (PDF tiedostona tms) Mycoursesiin sille tarkoitettuun kansioon sekä Ilja Rautislle sähköpostitse ilja.rautsi@gmail.com. Nimeä liite omalla nimellä ja ENNAKKOTEHTÄVÄ1. Tai tuo kohtaus DVDllä, tms. Tarkoitus on, että pystymme helposti katsomaan kohtauksen yhdessä kurssin ensimmäisenä päivänä 4.10 ja puhumaan siitä.

      2.     Etsi olemassa olevasta käsikirjoituksesta kohtaus, joka on mielestäsi hyvä. Kohtaus voi olla suomeksi tai englanniksi, mutta mielellään genre elokuvasta. Kopioi kohtaus ja valmistaudu lukemaan se ja perustelemaan miksi kohtaus on mielestäsi hyvä/toimiva juuri käsikirjoitettuna. Pohdi samoja kysymyksiä kuin yllä. Käsikirjoitettu kohtaus voi olla pitkästä tai lyhyestä elokuvasta, voi olla omasi tai kohtaus, jonka olet lukenut joskus. Voit käyttää hyödyksesi netistä löytyviä elokuvien käsikirjoituskia. Niitä löytyy mm täältä https://imsdb.com/

      Tehtävä 2. MA 11.10 mennessä: Lähetä kohtaus luettavassa muodossa etukäteen Mycoursesin sille tarkoitettuun kansioon ja Ilja Rautislle sähköpostitse ilja.rautsi@gmail.com Nimeä liite omalla nimellä ja ENNAKKOTEHTÄVÄ2. Tarkoitus on, että pystymme lukemaan kohtauksen yhdessä maanantaina 11.10 ja puhumaan siitä.