Topic outline

 • Tervetuloa syksyn 2021 kurssille!

  Kurssilla on kaksi osaa:

  1. Verkkokurssin Opitaan teknologiaa! voi suorittaa omaan tahtiin 1.9.–30.9. Verkkokurssi löytyy Aalto Open Learning -alustalta, johon kirjaudutaan Aallon tunnuksilla (Aalto/Haka login). 
   Kun olet kirjautunut OpenLearningiin, liity kurssialueelle self-enrolment -toiminnolla (ei vaadi kurssiavainta).
   Tärkeää verkkokurssin tehtävien palautuksesta: Opitaan teknologiaa! -kurssialue on näkyvillä vierailijoille (guest access), mutta esittäytymisfoorumille sekä tehtävien palautukseen pääsee vain kurssialueelle liittynyt, OpenLearningiin kirjautunut käyttäjä. Kun haluat palauttaa tehtäviä, muista siis ensin kirjautua sisään OpenLearningiin. Jos tehtävien palautustoiminto ei näy ollenkaan, tarkista, että olet OpenLearningiin kirjautumisen lisäksi varmasti muistanut liittyä kurssialueelle (self-enrolment)!
  2. Kontaktiopetus järjestetään 16.9.–15.10. Ks. tarkempi aikataulu täältä tai Sisusta. Kontaktiopetuksen työskentelyalusta löytyy täältä (löytyy kurssin nimellä, liity alueelle avaimella Mon21tek).


  Jos herää kysymyksiä, ole yhteydessä vastuuopettajaan: 
  Maria Clavert, maria.clavert[at]aalto.fi, 050-5213044

  Mitä on teknologiakasvatus ja mihin sitä tarvitaan?
  Teknologiakasvatus yhdistää teknologiaan ja opettamiseen liittyviä osaamisalueita muun muassa taiteeseen ja käsityötieteeseen, matemaattis-luonnontieteellisiin aloihin ja kestävään kehitykseen. Teknologiakasvatuksen osaamisesta on hyötyä esimerkiksi yliopisto-opetuksessa (kuten kurssiassistenttina toimimisessa), oppilaitosyhteistyössä ja kaikissa monialaisissa tehtävissä, joissa omaa teknologiaan liittyvää asiantuntemusta jaetaan muiden alojen osaajille. Hienoa, että olet valinnut juuri tämän kurssin opintoihisi! Voit täydentää osaamistasi kursseilla ENG-C3002 Tiimiopettajuus teknologiakasvatuksessa ja ENG-C3003 Teknologiakasvatus ilmiölähtöisessä opetuksessa.


  Opetus toteutetaan Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston yhteistyönä. Kurssi on osa OpiT!-ohjelmaa, johon osallistuu teknologiakasvattajia esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiosta. Lisäksi kurssilla on mukana Helsingin yliopiston Käyttäytymistieteellisen tiedekunnan opiskelijoita. Osallistuminen tarjoaa erinomaisen tilaisuuden verkostoitua ja saada käytännössä testattua tietoa teknologiakasvatuksen toteuttamisesta eri ikäisten oppijoiden parissa.