Topic outline

  • Arkkitehtuurikirjoittaminen-kurssi on käytännönläheinen, 'nyrkit savessa' -työpaja, jossa harjoittelemme kirjoittamista ja kirjallista ilmaisua. Teemme nopeita kirjoitusharjoituksia, analysoimme julkaistuja tekstejä, luemme ääneen otteita omista teksteistämme ja annamme vertaispalautetta toisten teksteistä. Kurssin tapaamiset pyrkivät myös tarjoamaan akateemisen Agraphia-tukiryhmän niille (= meille kaikille), joilla on ajoittaisia vaikeuksia oman kirjoittamisensa kanssa (valkoisen paperin kammo, prokrastinaatio, tuottavuusongelmat, sisällön hallintaan liittyvät pulmat jne.).

    Kurssiin liittyvä ennakkotehtävä löytyy Tehtävät-osiosta; palautus on ennen kurssin alkua torstaihin 13.1 klo 12 mennessä. Vahvistan kurssi-ilmoittautumiset 12.1, niin palautuskansio on käytettävissänne.

    HUOM! Kurssi ei ole akateemisen kirjoittamisen kurssi eikä kielenhuoltokurssi, vaan keskitymme kirjoittamisen harjoittamista ja kirjoitusprosessia aktivoivaan ja tukevaan työskentelyyn.

    Kurssilla on kaksi erillistä opetustapahtumaa: suomenkielinen (III-periodi) ja englanninkielinen (IV-V-periodi). Ohjelma on näissä pääpiirteittäin sama, vain työskentelyn kieli vaihtuu.

    ARK-E1501 Arkkitehtuurikirjoittaminen (suomenkielinen) perjantaisin 9.15–11.45 14.1–18.2.2022
    ARK-E1501 Architectural Writing (in English) tiistaisin 9.15–11.45 22.3–26.4.2022

    Keväällä 2022 työskentelemme kokonaan etäyhteyksin Zoomin ja tämän MyCourses-työtilan välityksellä.