Topic outline

 • Tänne sivustolle keräämme Tauolta tutkintoon - Yhdessä eteenpäin! -ryhmän materiaaleja. Tämä MyCourses -alusta on näkyvissä kaikille, vaikka et olisikaan mukana ryhmässä. Osa materiaaleista on kuitenkin vain ryhmän osallistujille, ja niihin pääsy on ulkopuolisilta rajoitettu.

  Tällä hetkellä käynnissä on pilottiryhmä.


  Tauolta tutkintoon - yhdessä eteenpäin! –ryhmä Syksy 2021

   

  > Olitko edellisen lukuvuoden kokonaan poissa tai kertyikö opintopisteitä paljon vähemmän kuin oli tarkoitus?

  > Onko siitä jo pidempi aika, kun tunsit opintojesi olevan hallinnassa?

  > Huomaatko jaksamisen haasteiden tai vaikean elämäntilanteen vieneen ”tatsin” opiskelusta?

  > Toivoisitko voivasi palata ensi syksynä takaisin hyvään opiskelurytmiin?

  > Jännittääkö uusi alku?


  Aallon opintopsykologit ja opinto-ohjaaja järjestävät ohjatun etävertaisryhmän opintoihin palaaville tai viimeisen vuoden aikana hyvin vähän opiskelleille.

  Miksi? Hyvään opiskelurytmiin palaaminen tai katkenneiden opintojen jatkaminen voi olla haastavaa ja herättää meissä monenlaisia tunteita. Monesti saatamme tietää, miten meidän pitäisi toimia, mutta ajatusten käytäntöön vieminen voi olla helpommin sanottu kuin tehty. Yhdessä oppimalla ja kokemuksia jakamalla voimme ottaa pieniä askelia kohti sujuvampaa opiskeluarkea. Kun opinnot etenevät, stressitasot laskevat ja löydämme energiaa asioille, jotka ovat meille kaikista tärkeimpiä.  

  Mitä? Ryhmässä tarkastellaan opintojen etenemistä tukevia elementtejä, kuten ajanhallintaa, aikaansaamista ja opiskelumotivaatiota. Tapaamisilla jaetaan myös opiskeluun liittyviä fiiliksiä sekä pysähdytään etsimään omia voimavaroja ja polttoainetta syksyn opintoihin. Osallistumisesta ei saa opintopisteitä.

  Kesto? Ryhmään sisältyy seitsemän viikoittaista tapaamista Zoom-alustalla. Tapaamiset ovat tiistaisin 28.9., 5.10., 12.10., 19.10., 26.10., 2.11 ja 9.11. klo 14:30-16:30.

  Ryhmätapaamisten välillä on mahdollisesti opintoja tukevia kotitehtäviä. Ryhmäläisten tarpeiden mukaan yhdellä tapaamisista voidaan järjestää tutustumiskierros kampukselle, jolloin kyseinen tapaaminen toteutetaan paikan päällä Otaniemessä.

  Kuka ohjaa? Ryhmän ohjaavat Aallon psykologit Sanni Saarimäki (sanni.saarimaki@aalto.fi) ja Alli Mattila (alli.mattila@aalto.fi), sekä opinto-ohjaaja Marja Lehto (marja.lehto@aalto.fi).