Topic outline

  • Räjähdysvoimaisen dialogin 2 ohjeet

    Räjähdysvoimaisen dialogin tavoitteena on syventää luennolla syntyneitä ajatuksia ensin yksin ja tämän jälkeen ryhmässä. Ensin jokainen ryhmän jäsen kirjoittaa yksin omista ajatuksistaan ja kokemuksistaan. Tämän jälkeen ryhmän jäsenet jakavat kirjoituksensa, minkä jälkeen ryhmä keskustelee ja kirjoittaa yhdessä raportin, joka palautetaan. Ryhmä voi olla sama kuin ensimmäisessä räjähdysvoimaisessa dialogissa, mutta se voi olla myös uusi, tai jos ensimmäisessä dialogissa ryhmän jäsenmäärä jäi pieneksi, ryhmään voi hankkia uusia jäseniä. Dialogi käydään 4-5 hengen ryhmän valitsemasta luentotaltioinnista (26.1. Kapteeni laskee alkulähdön, 2.2. Kirkkaudet, The Queen ja tie tästä eteenpäin tai 16.2. Tuohimetsän salaisuudet).

    Räjähdysvoimainen dialogi muodostuu seuraavista vaiheista:

    1. Ryhmän (4-5 osallistujaa) muodostaminen, mikäli sopivaa ryhmää ei ole vielä tiedossa. Ryhmän voi löytää tai siihen voi saada lisää jäseniä täyttämällä lomakkeen.
    2. Jokainen ryhmän jäsen kirjoittaa ajatuksiaan luennosta alla olevia kysymyksiä hyödyntäen (noin 1 sivu). Kirjoitukset jaetaan ryhmäläisille ja luetaan ennen ryhmätapaamista.
    3. Ryhmä tapaa ja keskustelee vapaasti ajatuksistaan luentoon liittyen (noin 1 tunti). Koronatilanne huomioiden ryhmän tapaaminen suositellaan toteutettavaksi etänä esimerkiksi Zoomissa.
    4. Tapaamisen jälkeen ryhmä kirjoittaa yhdessä keskustelussa heränneistä ajatuksista raportin (1 sivu). Raportin liitteeksi laitetaan jokaisen yksin kirjoittamat tekstit, jotka tehtiin vaiheessa 2. Yhdessä kirjoitettu raportti näine liitteineen palautetaan myöhemmin ohjeistettavalla tavalla.


    Pohtikaa esimerkiksi seuraavia kysymyksiä kirjoituksissanne, keskustelussanne ja raportissanne: Millaisia yhteyksiä löysit luennosta omaan arkielämääsi? Mitkä olivat mielestäsi luennon tärkeimmät teemat ja miten kuvailisit niiden roolia omassa elämässäsi? Mitä oman elämän tapahtumia tai kokemuksia luento toi uuteen valoon? Mitä mielleyhtymiä ja tuntemuksia luento herätti? Mikä oli yllättävää? Mitä opit luennolta? Sisällyttäkää raporttiinne vastaus kysymykseen mikä oli räjähdysvoimaisen dialogin tärkein anti teille


    Arvostelu:

    Hyväksytty / hylätty.


    Ulkoasu:

    Tehkää raporttiin erillinen kansilehti, jolle seuraavat tiedot:

    • Filosofia ja systeemiajattelu, kevät 2022, räjähdysvoimaisen dialogin 2 raportti
    • Tekijöiden nimet ja opiskelijanumerot
    • Toivoisimme, että antaisit luvan käyttää räjähdysvoimaisen dialogin yhteydessä kirjoittamiasi pohdintoja tutkimuksessa, jossa tutkitaan oppimista ja henkistä kasvua tällä kurssilla. Jos annat kyseisen tutkimusluvan, laita omien pohdintojesi yhteyteen teksti "Annan luvan käyttää kirjoittamiani pohdintoja anonyymisti tutkimuksessa, jossa tutkitaan oppimista ja henkistä kasvua tällä kurssilla." Vastaavasti toivoisimme, että saisimme käyttää myös ryhmänne raporttia tutkimuksessa (kansilehdelle tai muutoin raportin yhteyteen: "Annamme luvan käyttää raporttiamme anonyymisti tutkimuksessa, jossa tutkitaan oppimista ja henkistä kasvua tällä kurssilla.") Tutkimuksesta vastaavat professori Esa Saarinen ja DI Jaakko Korhonen. Tutkimuksen tulokset julkaistaan vain toimitetussa muodossa, ja mahdolliset lainaukset teksteistä tehdään kirjoittajien henkilöllisyyttä suojaten siten, etteivät he ole näistä lainauksista tunnistettavissa. Halutessasi saat lisätietoja tutkimuksesta kurssin henkilökunnalta (jaakko.korhonen at aalto.fi).


    Laajuus:

    Yksi sivu, saa kirjoittaa enemmänkin.


    Palautuspäivä:

    Tiistaina 8.3.2022. (Palautusaikaa on jatkettu viikolla.)


    Palautustapa:

    • Sähköpostitse osoitteeseen esa.luento@gmail.com. Toimittakaa raporttinne liitteineen yhtenä tiedostona. Nimetkäät palauttamanne liitetiedosto muotoon opnro1_ opnro2_opnro3_opnro4_raportti1.tiedostopääte eli esimerkiksi 12345A_23456B_34567C_45678D_raportti2.docx. Raportin nimeäminen kuvatulla tavalla helpottaa työtämme.
    • Halutessanne voitte palauttaa raportin myös postitse osoitteeseen: Jaakko Korhonen, PL 15500, 00076 Aalto

    Tulokset:

    Tulokset julkaistaan tulokset-sivulla.