Topic outline

 • Tervetuloa kesäkurssille!

  Syksyn 2023 kurssille haetaan kurssiaspulaisia

  Haku ensi syksyn kurssin kurssiapulaiseksi (assariksi) on nyt käynnissä. Hakuaika päättyy 26.3.2023. Hakemuksen voi jättää tänne. Liitä hakemukseesi hakukirje, CV ja opintosuoritusote.

  Varsinaisten kurssiapulaisten tehtäviin kuuluu kahden viikoittaisen harjoitusryhmän pitäminen ajalla 7.9.-22.11.2023 (ei kuitenkaan tenttiviikolla), opiskelijoiden neuvomista kurssin web-neuvontakanavalla sovituilla  viikoilla, joidenkin palautettujen harjoitustehtävien tarkistaminen käsin (pääosa tehtävistä tarkistetaan automaattisesti) sekä muita vastaavia tehtäviä. Yhden kurssiapulaisen kokonaistyöaika (joka sisältää myös esimerkiksi opetukseen valmistautumiseen käytetyn ajan) on noin 100 tuntia koko kurssin aikana. Halutessaan kurssiapulainen voi ottaa lisätehtäviä (esimerkiksi ylimääräisten harjoituskertojen pitäminen), joista maksetaan erikseen. Lisätehtäviä on tarjolla rajoitetusti.

  Varsinaisten kurssiapulaisten lisäksi palkataan joitakin kiireapulaisia toimimaan maanantain, tiistain ja keskiviikon harjoitusryhmissä apuna kaikkein ruuhkaisimmilla viikoilla 2.-15.10. ja 23.10-12.11. välisinä aikoina. Näiden kiireapulaisten tehtäviin kuuluu vain sovittujen harjoitusryhmien (vähintään kaksi ryhmää viikossa sovituilla viikoilla) pitäminen, mutta ei muita tehtäviä. Ilmoita hakukirjeessäsi, jos olet varsinaisen kurssiapulaisen tehtävän sijaan tai lisäksi kiinnostunut myös kiireapulaisen tehtävistä.

  Myös hakijat, jotka eivät vielä osaa Pythonia, mutta osaavat muuten ohjelmoida esim. Scala-kielellä, otetaan paikkoja täytettäessä huomioon, jos he sitoutuvat opettelemaan Pythonin ennen kurssin alkua (esim. kesäkurssilla). Koska kurssin opetuskieli on suomi, palkattavilta kurssiapulaisilta edellytetään hyvää suomen kielen taitoa.

  Lisätietoja kurssiapulaisen tehtävistä ja palkkauksesta antaa Kerttu Pollari-Malmi, kerttu.pollari-malmi@aalto.fi.


  Tietoa kesän 2022 kurssista (kurssi on päättynyt)

  Kesäkurssi järjestetään 1.6.-18.8. ja sen tentti 18.8.-31.8. välisenä aikana. Kurssilla ei ole luentoja, mutta opiskelija voi katsoa halutessaan viime syksyn kurssin luentovideoita. Tarkempaa tietoa kurssin järjestelyistä on kerrottu vasemman reunan linkkien kautta löytyvillä alasivuilla. Kurssilla ei ole pakollista läsnäoloa muualla kuin tentissä. Kurssia ei voi suorittaa pelkällä tentillä, vaan tentin lisäksi myös harjoitustehtävistä on saatava tarpeeksi pisteitä.

  Kurssin teoriamateriaali ja harjoitustehtävät ovat A+-järjestelmässä (avautuu ke 1.6. klo 10:00). Jotta pääsisit kurssin A+-materiaaliin, sinun pitää olla ilmoittautunut kurssille Sisussa ja kirjautua A+:aan Aalto-tunnuksilla. Ilmoittautumistiedot siirretään Sisusta kerran tunnissa A+:aan. Jos et ole aikaisemmin käyttänyt millään muulla kurssilla A+-järjestelmää, sinun pitää ensin kirjautua kerran A+-järjestelmään ja sen jälkeen odottaa (korkeintaan tunti), että ilmoittautumistiedot siirretään seuraavan kerran Sisusta A+:aan. Tämän jälkeen voit kirjautua kurssin A+-sivuille Aalto-tunnuksilla ja pääset käyttämään kurssin materiaalia.

  Jos olet ilmoittautunut kurssille FITechin tai avoimen yliopiston kautta, opintohallinto on kirjannut ilmoittautumisesi Sisuun eli sinun ei tarvitse tehdä sitä erikseen. Mutta sen sijaan sinun pitää kirjautua A+-järjestelmään yllä kerrotulla tavalla ja mahdollisesti tunnin päästä uudelleen, jos et ole aikaisemmin käyttänyt A+-jäjrestelmää.