Topic outline

 • Hei!


  Tervetuloa kurssille!

  Kurssi pidetään siis touko- ja kesäkuussa 2022. Ensimmäinen luento on 17.5. tiistaina ja viimeinen luento on   torstaina 16.6..

  Kurssi suoritetaan ns. hybridi periaatteella eli osa opetuksesta on lähiopetusta ja osa on etäopetusta. 

  Etäopetuksessa käytämme Zoom:a ainakin luentotilaisuuksien yhteydessä. Laskuharjoitus tilaisuuksissa käytössä on mahdollisesti myös MsTeams:a ja/tai  Zulup:a kuten keväällä mm. matematiikan laitoksen laskutupa tilaisuuksissa

  Kurssilla ei ole välikokeita. Kurssin voi siis suorittaa vain suoraan loppukokeella. Kurssilla on laskuharjoituksia ja laskuharjoitusten tekemisestä saa lisäpisteitä. Laskuharjoituksissa on mahdollisesti joitakin tuntitehtäviä, jotka tosin palautetaan kuten kotitehtävät kurssin Mycourses sivulle. Pääpaino harjoituksissa on kuitenkin kotitehtävillä joista saa lisäpisteitä loppukoetta varten.

  Lisäksi kurssilla on mahdollisesti/toddennäköisesti n. 1(-2) lisälaskuharjoitusta; ns. Laskuharjoitus Extra  xx. Näissä harjotuksissa kukin tehtävä arvostellaan siten, että maksimi on 3 tai 4. Nämä Extra laskuharjoituskierrokset skaalautuvat omalla tavallaan pisteiksi Y pistettä. 

  Laskuharjoitukset eivät siis ole pakollisia ja arvosana määräytyy kahdella eri tavalla lasketusta arvosanasta. Enemmän tietoa tästä asiasta on "Kurssin suorittaminen" osiossa. Lisäyksiä ja tarkennuksia kurssin suorituskriteereihin liittyen ilmoitetaan vielä tämän viikon aikana ja mahdollisesti kurssin ensimmäisen viikon aikana. 

  Kurssille toivotaan runsasta osan ottoa. Vuosina 2014-20 kesän Diff. Int. 2 ja tämän Todennäköisyyslaskennan kesäkurssin on suorittanut hyvin monenlaisilla lähtötiedoilla kurssille tulleita niin Aalto- yliopiston päivä- kuin aikuisopiskelijoita ja Avoimen yliopiston opiskelijoita. Silloin siis tämä kurssi oli loppukesällä.


  Kurssin tenttiin 22.6.2022  ei tarvitse ilmoittautua. Uusintatenttiin elokuussa täytyy ilmoittautua Sisu:ssa. Kurssille täytyy siis toki joka tapauksessa ilmoittatua Sisu:ssa

  Koska opiskelijat ovat paljon töissä kesäaikaan, niin työesteen tai muun hyväksytyttävän esteen kohdalla laskuharjoitusten suorittamista kannattaa tiedustella minulta (Markku Malmivuori). Tämä siis siinä tapauksessa mikäli asia ei selviä kurssin Mycourses sivuilla. 

  Aalto-yliopiston opiskelijat ilmoittautuvat kurssille Sisu:ssa ja Avoimen yliopiston opiskelijoille tietoa ilmoittautumisesta löytyy Avoimen yliopiston sivuilta.


  Tarkemmat tiedot  luento ja laskuharjoitus ajoista löytyvät Sisu:sta ja ne päivittyvät lähipäiviä tänne kurssin Mycourses sivuille. Etäopetus aikoihin voi kuitenkin tulla vielä joitakin yksittäisiä muutoksia. Tarkka kurssin viikon aikataulu ilmoitetaan vielä erikseen kurssin sivulla kunkin viikon alussa; sunnuntaina tai viimeistään maanantaina.

  Pahoittelen viivettä tietojen päivityksissä. Tämä johtuu mittavista muista töistä huhtikuussa.


  Tarkemmat tiedot kurssin suoritustavoista löytyy tämän Mycourses kurssin sivuston muista osioista sitä mukaa kun ne päivittyvät.  Kevät ja kesän odotus terveisin Markku Malmivuori


  • page icon
   Kurssin aikataulu Page
   Not available unless: You are a(n) Student

   Sisu:ssa ilmoitettuun aikatauluun voi tulla myös tuleville viikoille joitakin muutoksia. Pahoittelen muutoksia ja viivettä aikatauluun liittyvän ilmoituksen suhteen.