Topic outline

  • Not available unless: You are a(n) Student

    Hei!


    Tervetuloa kurssille!

    Kurssi pidetään siis heinä- ja elokuussa 2022. Ensimmäinen luento on 26.7. tiistaina ja viimeinen luento on   keskiviikkona 24.8. tai torstaina 25.8..

    Kurssi suoritetaan ns. hybridi periaatteella eli osa opetuksesta on lähiopetusta ja osa on etäopetusta. 

    Etäopetuksessa käytämme Zoom:a ainakin luentotilaisuuksien yhteydessä. Laskuharjoitus tilaisuuksissa käytössä on mahdollisesti myös MsTeams:a ja/tai  Zulup:a kuten keväällä mm. matematiikan laitoksen laskutupa tilaisuuksissa

    Kurssilla ei ole välikokeita. Kurssin voi siis suorittaa vain suoraan loppukokeella. Kurssilla on laskuharjoituksia ja laskuharjoitusten tekemisestä saa lisäpisteitä. Laskuharjoituksissa on mahdollisesti joitakin tuntitehtäviä, jotka tosin palautetaan kuten kotitehtävät kurssin Mycourses sivulle. Pääpaino harjoituksissa on kuitenkin kotitehtävillä joista saa lisäpisteitä loppukoetta varten.

    Lisäksi kurssilla on mahdollisesti/toddennäköisesti n. 1(-2) lisälaskuharjoitusta; ns. Laskuharjoitus Extra  xx. Näissä harjotuksissa kukin tehtävä arvostellaan siten, että maksimi on 4, 5 tai 6. Nämä Extra laskuharjoituskierrokset skaalautuvat omalla tavallaan pisteiksi Y pistettä. Tarkemmat tiedot näistä ja kurssin täsmällisistä suorituskriteereistä julkaistaan tämän viikon ja likimain ensimmäisen kurssi viikon kuluessa. Mahdolliset muutokset ovat kuitenkin lähinnä puutteiden täydentämistä ja yksittäisiä asioita.

    Laskuharjoitukset eivät siis ole pakollisia ja arvosana määräytyy kahdella eri tavalla lasketusta arvosanasta. Enemmän tietoa tästä asiasta on "Kurssin suorittaminen" osiossa. Lisäyksiä ja tarkennuksia kurssin suorituskriteereihin liittyen ilmoitetaan vielä tämän viikon aikana ja mahdollisesti kurssin ensimmäisen viikon aikana. 

    Kurssille toivotaan runsasta osan ottoa. Vuosina 2014-20 kesän Diff. Int. 2 ja tämän Todennäköisyyslaskennan kesäkurssin on suorittanut hyvin monenlaisilla lähtötiedoilla kurssille tulleita niin Aalto- yliopiston päivä- kuin aikuisopiskelijoita ja Avoimen yliopiston opiskelijoita. Silloin siis tämä kurssi oli loppukesällä.


    Loppukokeeseen ilmoittautumisen tarpeesta pyrin ottamaan selvää mahdollisimman pian tai ainakin kurssin aikana erikseen. Myös loppukokeen tarkempi muoto selviää kurssin aikana. Kurssille täytyy siis toki joka tapauksessa ilmoittatua Sisu:ssa

    Koska opiskelijat ovat paljon töissä kesäaikaan, niin työesteen tai muun hyväksytyttävän esteen kohdalla laskuharjoitusten suorittamista kannattaa tiedustella minulta (Markku Malmivuori). Tämä siis siinä tapauksessa mikäli asia ei selviä kurssin Mycourses sivuilla. 

    Aalto-yliopiston opiskelijat ilmoittautuvat kurssille Sisu:ssa ja Avoimen yliopiston opiskelijoille tietoa ilmoittautumisesta löytyy Avoimen yliopiston sivuilta.


    Tarkemmat tiedot  luento ja laskuharjoitus ajoista löytyvät Sisu:sta ja ne päivittyvät ajallaan tänne kurssin Mycourses sivuille. Etäopetus aikoihin voi kuitenkin tulla vielä joitakin muutoksia. Tarkka kurssin viikon aikataulu ilmoitetaan vielä erikseen kurssin sivulla kunkin viikon alussa; sunnuntaina tai viimeistään maanantaina.


    Tarkemmat tiedot kurssin suoritustavoista löytyy tämän Mycourses kurssin sivuston muista osioista sitä mukaa kun ne päivittyvät.



     Kesäisin terveisin Markku Malmivuori