Osion kuvaus

 • PHYS-A0120 Termodynamiikka (TFM)


  • Tervetuloa kurssille! Termodynamiikkaa on luonnehdittu opiksi energian siirrosta, ja sen teorian kehitystä alkuvaiheessa ohjasikin suurelta osin kiinnostus tuottaa mekaanista työtä lämmön avulla. Mutta samalla "lämpöopin" tutkimus johti yleiseen energian säilymislakiin, määritteli absoluuttisen lämpötilan sekä esitteli fysiikan teoriaan fundamentaalin suureen entropian. Ei ole liioiteltua sanoa, että energian ja entropian tarkastelu auttaa meitä yleisesti ymmärtämään fysikaalista maailmaa ympärillämme.

   Tällä kurssilla pääset syventämään tietojasi tähän jo lukiosta tuttuun fysiikan osa-alueseen. Samalla luomme pohjaa tarkasteltujen ilmiöiden syvällisemmälle mikroskooppiselle tarkastelulle toisen vuoden kurssilla PHYS-C0220 Termodynamiikka ja statistinen fysiikka.

   Kurssin Telegram-ryhmä: https://t.me/+1iOGdyr_VsU4ZGJk

  • Saatavilla vasta, kun: Kuulut ryhmään L01 (SISU)
   Tiedosto icon
   Kurssin tulokset Tiedosto PDF

   Tässä syksyn kurssin tulokset. Arvosanat kirjataan perjantaina 13.1.

   Tarkista pisteesi huolellisesti. Mikäli sinulta puuttuu harjoituspisteitä, ota yhteys harjoitustesi assistenttiin. Mikäli taas esitehtävien suhteen on jotain epäselvää, ota yhteys Emppuun.

   Ensi viikolla (aika & paikka ilmoitetaan myöhemmin) järjestämme vielä tilaisuuden tulla tutustumaan kurssin (ml. kotitentti) arvosteluun.

  • Luennoitsija

   Emppu Salonen  (emppu.salonen@aalto.fi)

   Assistentit
   Joel Geisor (joel.geisor@aalto.fi)
   Aino Haapalinna (aino.haapalinna@aalto.fi)
   Jere Haavisto (jere.haavisto@aalto.fi)
   Konsta Kemppainen (konsta.kemppainen@aalto.fi)