Topic outline

 • Perjantain tapaamiskerralle:

  Valmistele 10 minuutin esitys haluamastasi aiheesta. Voit pitää sellaisen esityksen, jonka harjoittelusta on sinulle mahdollisimman paljon hyötyä tai esimerkiksi esitellä opinnäytteesi.

  Muista: kohdennus (ota huomioon kuviteltu tai todellinen yleisö ja tilanne), jäsentely (ole itse tietoinen esityksesi rakenteesta, tukeehan se ymmärryksen muodostumista, yleisö ei tiedä asiasta yhtä paljon kuin sinä), perusteleminen (viitataanhan lähteisiin tarvittaessa, tuleeko valintojen, rajausten tai päätelmien perustelut selkeästi ilmi?) ja havainnollistaminen (käytäthän esimerkkejä, onhan esitysmateriaali puheen tuki eikä kilpailija = ei liikaa tekstiä kalvoille, hyödynnä äänenpainoja ja eleitä jos sinulle luonnollista).

  Mikäli et käytä omaa konetta palauta mahdollinen esitysmateriaalisi MyCon palautuskansioon viimeistään perjantaina ennen tapaamista.

  Harjoittele vähintään kerran kellon kanssa.

  Tee tarvittaessa muistiinpanot itsellesi esityksen tueksi (Huom! Esitysmateriaalin käyttöä muistiinpanoina ei ole suositeltavaa!)

  Esitys videoidaan loppureflektiota varten.

  Loppureflektio (palautus meri.werkkomaki@aalto.fi viimeistään 22.6. klo 12.00):

  Katso esitystallenteesi (yritä suhtautua itseesi kuten kehen tahansa muuhun esiintyjään, mikäli katsominen tuntuu täysin mahdottomalta, voit vain kuunnella sen) ja kirjoita vapaamuotoinen reflektio (1-2 sivua fonttikoolla 12 ja rivivälillä 1,5). Hyödynnä seuraavia apukysymyksiä reflektion tukena (kaikkia ei ole pakko käsitellä, reflektoi niitä kysymyksiä joista on sinulle eniten hyötyä) ja katso lyhyt video esiintymisjännityksestä:

  https://aalto.cloud.panopto.eu/Panopto/Pages/Viewer.aspx?id=9a7c4978-4084-4ed1-9b77-a98300d42434

  •        Jännittikö? Miten hallitsit jännitystä? Mitä ajattelet videolla läpikäydyistä vinkeistä (saa olla myös kriittinen)?

  •        Millainen käsitys sinulle jäi esiintymisen jälkeen esityksestäsi? Miten se suhteutuu tallenteeseen?

  •        Millaista palautetta sait? Miten se suhteutui omaan kokemukseesi?

  •        Mikä oli ydinviestisi? Välittyykö se esityksestäsi?

  •        Mitkä ovat esityksesi vahvuuksia?

  •        Mitä tekisit eri tavalla, jos pitäisit saman esityksen uudestaan?

  •        Minkä kehittämiseen sinun kannattaisi mielestäsi jatkossa keskittyä esiintymisessäsi tämän esityksen perusteella?

  •        Mistä annat itsellesi kiitosta ja kehuja?


  Keskiviikon tapaamiskerralle:

  Päätä aihe, josta aiot pitää perjantaina 10 minuutin esityksesi.
  Valmistele aiheestasi maksimissaan viiden minuutin luonnosmainen puhe (huom! ilman esitysmateriaalia), jonka pohjalta työstät keskiviikkona lopullista esitystä. Muista valmistautumisen tarkistuspisteet: kirkasta esityksen tavoite ja ydinviesti itsellesi ("Tämän esityksen jälkeen yleisö...), mieti miten kohdennat esitystä juuri tälle yleisölle, mieti havainnollistamista (millaisia esimerkkejä esimerkiksi käytät), pohdi myös perustelemista ja jäsentelyä.

  Lämpimästi tervetuloa! Tapaamme maanantaina 5.6., keskiviikkona 7.6. ja perjantaina 9.6. tilassa U410b (Kandidaattikeskus, Otakaari 1) klo 13.15-16.30.

  Kurssin aikana saat näkökulmia asiantuntevan puhe-esityksen valmisteluun, palautteen antamiseen ja saamiseen sekä pääset pitämään noin kymmenen minuutin esityksen.

  Kurssin arviointi: hyväksytty - hylätty

  Huomaathan, että kurssilla on 80% läsnäolovaatimus, joten kurssilta ei ole mahdollista olla yhtään kokonaista opetuskertaa poissa. Jos olet sairaana tai sinulla on joku muu ylitsepääsemätön este, olethan yhteydessä minuun sähköpostitse heti esteen ilmetessä (meri.werkkomaki@aalto.fi).