Topic outline

  • Ohjelmointistudio 2 on Ohjelmointi 1 -kurssin jatkokurssi. Sen esitietoina ovat Ohjelmointi 1 ja Ohjelmointistudio 1.  Kurssi on suunnattu tietotekniikan pääaineopiskelijoille.

    Kurssin alussa 3-periodilla laajennat Scala-osaamistasi ja opit mm. poikkeusten käsittelyä, joka mahdollistaa virhetilanteiden paremman hallitsemisen, sekä tiedostojen käsittelyä. Kurssin tärkein osuus on henkilökohtainen projekti, jonka aikana opit lisää isomman ohjelman määrittelystä, suunnittelusta ja toteutuksesta.  Projektin suunnitteluosuus alkaa tammikuun lopussa ja kestää 3-periodin loppuun. Toteutusosuus kestää koko 4-periodin.

    Kurssi toteutetaan yhdessä Data science -ohjelman opiskelijoille suunnatun kurssin CS-2105, Programming Studio A kanssa. Keväällä 2023 kurssien järjestäminen, aikataulu ja suurin osa oppimateriaalista ovat yhteisiä. Studio A -kurssilla on osin erillisiä projektiaiheita ja tehtäviä.

    Suomenkielinen kurssimateriaali on Studio 2:lle ja englanninkielinen Studio A:lle. Kurssimateriaali on A+:ssa, jossa kurssi avautuu ke 11. tammikuuta.

    Suomenkieliset luennot ovat keskiviikkoisin 14-16 salissa T1. (Sama englanninkielinen luento Studio A:lle on keskiviikkoisin klo 12-14 salissa T2.)

    Kurssin harjoitukset ovat vapaaehtoisia. Niissä saat kurssin assistenteilla apua harjoitustehtäviin ja projektiin liittyvissä ongelmissa. 

    Harjoitukset ovat 4-periodilla

    Maanantaisin 14.15-16, T7  ja

    Torstaisin, 12.15-14, T7


    Neuvontaa annetaan verkossa myös Zulipissa entiseen tapaan.