Topic outline

  • Not available unless: You belong to M01 (SISU)

    Reception desk front, transparent outfit, wooden frame.


    Kaupungin kivijalka II

    SARK-C5038 - Tilasuunnittelu III B, Luento-opetus, 28.2.2023-5.4.2023

    Töiden arviointi 5.4.

    Työskentely tiistaisin klo 0915-1700 Otakaari 1, A229  ja keskiviikkoisin klo 0915-1200 Väre, J302

    Tilan taustat

    Syksyllä Tila 3A kurssi lähti liikkeelle Pohjoisesplanadi 25-27 tilaan ja sen historiaan tutustumisella. Rakennukseen tutustumista syvennettiin tutkimalla tilaa mittaamalla ja piirtämällä olemassa oleva tilanne. Tämän jälkeen mietimme tilaan uusia mahdollisia käyttäjiä ja heidän tarpeitansa. Ryhmätyönä suunnittelitte tilan konseptisuunnitelman, jossa otitte huomioon uudet käyttäjät ja tilan ominaisuudet. Samalla pohdimme kaupungin kivijalassa tapahtuvia muutoksia, asiakasvirtoja, ympäröivää liikennettä ja logistiikkaa Helsingin keskustassa.

    Nyt keväällä Tila 3B kurssilla jatkamme saman tilan parissa syventymällä tila- ja kalustesuunnitteluun, joka pohjautuu aiemmin tehtyyn konseptisuunnitelmaan. Kurssilla opitaan ymmärtämään ja tuottamaan tarvittavat suunnitteludokumentit, jotka konkretisoivat tehtävän tilalliset, rakenteelliset ja taiteelliset tavoitteet ja joiden avulla tilan muutossuunnittelu voidaan toteuttaa.

    Kurssilla kiinnitetään huomiota uuden käytön vaatimiin rakenteellisiin muutoksiin, tilan logistiseen toimivuuteen, valaistukseen ja materiaaleihin. Asiantuntijaluennot jatkuvat koko kurssin ajan. Kurssi päättyy suunnitelmien arviointiin tilaisuudessa, jossa on ulkopuolisia arvioitsijoita mukana.

    Yhteystiedot

    esa.vesmanen@aalto.fi