Topic outline

  • Kontaktiopetusta on tiistaisin 9-12 (luokka U358, Kandidaattikeskus) ja perjantaisin 9-12 (U358). Lisäksi tiistaisin klo 13-17 ja keskiviikkoisin klo 9-12 on 30 minuutin ryhmänohjaus kunkin ryhmän kanssa (huone U504, Kandidaattikeskus, paitsi ti 4.4. U401b:ssä).


    Tervetuloa!

    Tällä kurssilla opitaan ihmisten tutkimusta ja heidän tarpeidensa ymmärtämistä mm. havainnoinnilla, haastatteluilla, datan luovalla analysoinnilla, prototyyppejä rakentamalla ja niitä arvioimalla. Lisäksi kurssilla opitaan prototyyppien tekemistä 3D-tulostuksella.

    Kevään 2023 asiakkaana on Fredman Group, joka valmistaa elintarviketurvallisia keittiötuotteita sekä kotikokeille että keittiöammattilaisille ruoanvalmistukseen, säilytykseen, kuljetukseen ja puhdistamiseen. Fredman Groupin kuluttajatuotteita ovat mm. Elmu-kelmu ja leivinarkki, mutta suuri osa tuotteista valmistetaan ammattikeittiöille. Kurssimme asiakkaana Fredman Group on kiinnostunut ideoimaan uusia konsepteja ruoanjakeluun, esim. ruokaläheteille ja sote-alueiden ruokatoimituspalveluille.

    Kurssilla tehdään tulosten luovutuksesta sopimus Fredman Groupin kanssa. Jos Plastex haluaa lunastaa konseptin itselleen, konseptin kehittäneet opiskelijat saavat siitä rahallisen korvauksen.

    Kurssi suoritetaan kontaktiopetuksena eli Otaniemen kampuksella.

    Kurssi koostuu seuraavista pakollisista kokonaisuuksista:

    • Luennot (väh. 80% läsnäolo tarvitaan)
    • Henkilökohtaiset tehtävät (taustakirjallisuus, lyhyen ryhmäkeskustelun vetäminen taustakirjallisuudesta 1-2 kertaa kurssin aikana, viikoittaiset pienet 1 sivun reflektiot)
    • Ryhmätyönä tehtävä projekti + 3D-printatun prototyypin tekeminen + tutorointitapaamiset

    Jos et ole suorittanut 3D-tulostusharjoitusta ennen kurssia, se on suoritettava kurssin 2 ensimmäisen viikon aikana. Suoritukseen kuuluu online-kurssi (https://mycourses.aalto.fi/course/view.php?id=23273) ja harjoitus 3D-pajassa. 

    Nähdään kurssilla 28.2.!

    Terveisin

    Antti Salovaara (antti.salovaara@aalto.fi), kurssin vastuuopettaja

    Roosa Harju (roosa.harju@aalto.fi), tuntiassistentti