Topic outline

  • Kevään 2023 kurssin laboratoriotyöosuus koostuu harjoittelupaketista sekä kolmesta laboratoriotyöstä, jotka tehdään lähityöskentelynä. Lähilabrat järjestetään peräkkäisinä viikkoina (1 työ/viikko, viikoilla 5-7). Laboratoriotöiden suorittaminen on pakollinen osa kurssia. Laboratoriotöistä voi saada kurssiarvosteluun max 20 pistettä.

    Laboratoriotöissä tutustutaan osaan kurssin luennoilla käsitellyistä aiheista käytännössä. Niissä myös harjoitellaan mittaustekniikkaa, mittaustulosten analysointia sekä virhearviointia. Työt ovat lomakemuotoisia. Lähilabroissa työskennellään pareittain.

    Työt palautetaan tämän sivun palautuslaatikoihin sähköisessä muodossa. Parin molemmat jäsenet palauttavat kopion työstänsä. Lähilabran palautustakaraja on yksi viikko mittauksista.

    Laboratoriotöiden vastaava opettaja on Jani Sainio, yhteystiedot löytyvät täältä. Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@aalto.fi. Ryhmien assistentit ja heidän sähköpostiosoitteensa löytyvät lukujärjestyksestä. Laboratoriotyöryhmiin (CHEM01-CHEM11) ilmoittaudutaan Sisussa. Mikäli et pääse lähilabraan, ole assariisi yhteydessä korvaavasta työstä.

    Lähilaboratoriotyöt tehdään Fysiikan opetuslaboratoriossa, joka sijaitsee Otakaari 1:n U-osan kellarikerroksessa huoneessa U003. Sisäänkäynti labraan M-oven kautta (sisään M-ovesta ja heti oikealle ja portaat alas).