Topic outline

 • Etusivu

  Vastuuopettaja: Prof. Kai Virtanen

  Pääassistentti: Matias Koponen

  Muut assistentit: Konsta Parkkali ja Veera Immonen

  Assistenttien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@aalto.fi. Kurssin harjoitustehtäviin liittyvissä asioissa ole yhteydessä pääassistenttiin tai assistentteihin. Muissa kurssin suorittamiseen liittyvissä yleisissä asioissa ole yhteydessä pääassistenttiin.


  Kurssilla on käytössä Telegram-ryhmä, jossa opiskelijat voivat kysyä apua ja selvennystä kotitehtäviin ja muihin kurssin asioihin. Ryhmässä voi kysyä tehtäviin liittyviä yleisiä kysymyksiä, mutta pidempiä koodinpätkiä, kuvia tai tehtävien vastauksia sinne ei saa laittaa, vaan niihin liittyvät kysymykset voi esittää assareille yksityisviestillä Telegramissa tai sähköpostitse. Ryhmään pääsee liittymään tästä linkistä: - https://t.me/+Mig6fDhlbGpjZTg0 .


  Oppimistavoitteet

  Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa:

  • Käyttää kurssilla käsiteltyjä ohjelmistoja ja tarvittaessa laajentaa osaamistaan itsenäisesti.
  • Luokitella matemaattisia malleja ja valita käsiteltyjen ohjelmistojen joukosta soveltuvan ohjelmiston tietyn matemaattisen mallin toteuttamiseen.
  • Toteuttaa ja ratkaista valmiiksi kuvatun yksinkertaisen matemaattisen mallin soveltuvalla ohjelmistolla.
  • Visualisoida mallin tuloksia ja viedä niitä julkaisuihin.

  Näitä taitoja harjoitellaan ohjatulla tietokonetyöskentelyllä sekä itsenäisissä kotitehtävissä. Käytettäviä ohjelmistoja ovat ainakin Matlab, Simulink, Mathematica, R ja Excel. Näitä ohjelmistoja käyttäen rakennetaan mm. simulointimalleja, regressiomalleja, optimointimalleja ja dynaamisia säätömalleja. 


  Kurssin laajuus on 5 op ja se arvostellaan asteikolla hyväksytty / hylätty. Katso myös etusivulta löytyvä Kurssin esittely-pdf. Kurssilla ei ole tenttiä, vaan kurssi suoritetaan tekemällä kaikki kurssin tehtävät hyväksytysti.

  Matlabin, Excelin ja Mathematican saa Aallon kautta ladattua myös kotikoneelle. Latauspalvelusta vastaa Aallon IT-palvelut.

  • File icon

   Halutessasi voit käyttää palautusdokkareiden laatimiseen tätä latex-pohjaa. Se ei kuitenkaan ole vaatimuksena. Ainoa vaatimus on, että vastaukset sisältävä dokumentti on pdf-formaatissa.

  • Not available unless: Your User account contains (use: aalto.fi) contains aalto.fi
   Assignment icon
   Luku- ja pohdintatehtävä Assignment