Topic outline

  • Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu kurssille ja haluamaasi harjoitusryhmään Sisussa. Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 31.10. Ilmoittautuminen Sisussa ei onnistu, mikäli opinto-oikeutta ei ole tai kurssia ei ole tällä koodilla merkitty henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan. Ongelmatilanteissa on parasta ottaa yhteyttä Learning Services -palveluun (sisu@aalto.fi).

    Ensimmäiset harjoitukset alkavat maanantaina 24.10. Maple-tietokoneohjelmaan tutustumisella, mikä tapahtuu muista laskuharjoituksista poiketen tietokoneluokassa (tarkista luokkahuone Sisu:n kautta). Ensimmäiseen harjoitukseen osalllistumisesta jaetaan 6 pistettä. Tarkemmat tiedot laskuharjoituskäytännöistä löytyy Tehtävät-välilehdeltä.

    Luennot toteutetaan luentosaleissa, minkä lisäksi edellisvuoden virtuaaliluentojen tallenteet löytyvät Luennot-välilehdeltä. Virtuaaliluennot ovat toteutettu Panopto-järjestelmällä käyttäen kahden kameran ja yhden projektorin tekniikkaa. Luentotallenteet ilmestyvät luennon jälkeen. Luennoilla ja laskuharjoituksissa ei ole läsnäolopakkoa, mutta laskuharjoituksissa tulee käydä saadakseen niistä laskuharjoituspisteitä. Laskuharjoituspisteiden saaminen ei ole välttämätöntä kurssin suorittamiseksi, mutta siitä on suurta apua.

    Panopto-järjestelmän käyttöliittymän eri ominaisuuksiin voi tutustua tämän ohjeen avulla. Mikäli nettiluentojen tahti tuntuu liian verkkaiselta, Panopto-järjestelmässä on mahdollisuus käyttää vaikkapa 1.5x toistonopeutta tai kelata luentoa eteenpäin itselle selvän asian kohdalta. Jokainen luentofragmentti on tämän helpottamiseksi otsikoitu aiheensa mukaisesti. Luentostatistiikka osoittaa, että moni opiskelija itse asiassa katsoo saman luento-osuuden useampaankin kertaan, mikä on suositeltavaa.

    Laskutupa: Voit saada apua laskuharjoitustehtäviin Laskutuvasta. Laskutuvan löydät kampukselta luokkahuoneesta Y190c, Otakaari 1. Tarkista laskutuvan aukioloajat laskutuvan kotisivuilta: https://math.aalto.fi/en/studies/laskutupa/.

    Suorittaminen: Arvosana lasketaan kahdella tavalla: 1) Laskuharjoituspisteet 40% ja loppukoe 60%, sekä 2) Tentti 100%. Näistä korkeampi annetaan arvosanaksi. Loppukoe/Tentti pidetään torstaina 8.12., ja kerätyt laskuharjoituspisteet ovat voimassa ainakin uusintatenttiin 20.2.2023 asti. Huomaa, että loppukoe toimii myös tenttinä (katso tarkemmat ohjeet tehtäväpaperista koetilaisuudessa), joten osallistut automaattisesti molempiin arvostelutapoihin.

    Luennoitsija: Jarmo Malinen (jarmo.malinen "at" aalto.fi)

    Pääassistentti: Pauliina Hirvi (pauliina.hirvi "at" aalto.fi)

    Omaan laskuharjoitusryhmään liittyvissä asioissa ensisijainen yhteyshenkilö on kyseisen ryhmän assistentti. Yhteystiedot löytyvät Tehtävät-välilehdeltä. Muissa juoksevissa asioissa pyydetään ensiksi ottamaan yhteyttä pääassistenttiin.

    Läsnäolopisteet voi saada vain opetukseen osallistumalla. Muunlaisia erikoisjärjestelyjä ei valitettavasti voida järjestää hyvin suuren opiskelijamäärän vuoksi. Lisäajan myötäminen palautettaviin tehtäviin ei myöskään ole mahdollista. Kurssia ei lähtökohtaisesti ole mahdollista suorittaa etänä. Riskiryhmäläisiä kehotetaan ottamaan yhteyttä pääassistenttiin.


    • KYSELY SULKEUTUNUT!

      Korvaavat 6A-laskuharjoitukset pidetään keskiviikkona 30.11. klo: 14.15–16 A2-salissa (Otakaari 1, A215, A2).

      Tausta:
      Otacruise-risteilyn vuoksi osa opiskelijoista ja assistenteista on estynyt osallistumaan alkuviikon 6 harjoitustilaisuuksiin ma–ti 28.–29.11. Tämän vuoksi järjestämme yhteisen korvaavan tilaisuuden keskiviikkona 30.11. klo 14.15–16 A2-salissa. Tähän tilaisuuteen saa osallistua kuka vaan mistä harjoitusryhmästä tahansa ilman erillistä ilmoitusta, ja korvata siten oman ryhmänsä laskarit. Assistenttina toimii Joona Lindell. Jos et siis pääse minkään ryhmän normaaleihin laskareihin ja haluat osallistua korvaavaan tilaisuuteen, valitse tästä kyselystä kaikki sinulle sopivat vaihtoehdot. Jätä vaihtoehto valitsematta vain jos sinulla on ylitsepääsemätön este osallistua. Jos pystyt osallistumaan jonkun ryhmän normaaliin harjoituksiin, tämä kysely ei koske sinua, mutta saat halutessasi kuitenkin osallistua korvaavaan tilaisuuteen.

      Vastaa mielellään heti, mutta viimeistään 20.11. mennessä.