Topic outline

  • Kurssihenkilökunta:

    Luennoija: Ville Turunen
    Pääassistentti: Juha-Pekka Puska
    Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@aalto.fi

    Viikkoaikataulu

    Opiskelijan näkökulmasta viikon N aikataulu on seuraava:
    - Luennot ovat keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 08.15. Luentotallenteet viime vuodelta ovat katsottavissa Luennot välilehdeltä.
    - Laskuharjoitustilaisuudet järjestetään Sisusta tai tältä sivulta löytyvän aikataulun mukaisina aikoina ja paikkoina.
    Ti 23:59:
    - N-2. Matlab-tehtävän deadline
    - N-1. Stack-tehtävien deadline
    Su 23:59:
    - N. Palautettavan kotitehtävän deadline

    Suoritustavat

    Kurssilla on käytössä kaksi eri arvosteluasteikkoa, joista opiskelijan kannalta huomioidaan parempi. Ensimmäisessä vaihtoehdossa puolet arvosanasta määräytyy harjoitusten perusteella eli painotus on 1/2+1/2 (kurssitentti+harjoitukset).  Harjoituspisteet huomioidaan ainoastaan kurssitentissä. Toisessa vaihtoehdossa arvosana määräytyy pelkän tentin perusteella eli harjoituksia ei huomioida. Arvosanojen pisterajat päätetään vasta tentin arvostelun jälkeen. Pelkillä harjoituspisteillä ei kuitenkaan pääse kurssia läpi: tentistä on joka tapauksessa saatava vähintään 1/6 maksimipistemäärästä (= 5p.).


    Matlab

    Kurssilla käytetään Matlabia osaan kotitehtävistä. Matlabin voi asentaa Aalto-yliopiston lisenssillä kotikoneelleen download.aalto.fi:stä. Asennus vaatii käyttäjätunnuksen rekisteröimistä Mathworksin sivuille aalto.fi-sähköpostilla. Tarkemmat lisenssin aktivoimisohjeet. Matlab on myös asennettu valmiiksi valtaosaan Aallon tietokoneluokista. Osaa Aallon tietokoneista voi käyttää myös etänä vdi.aalto.fi-palvelun kautta.

    Mathworks Matlab academy: kokoelma selainpohjaisia Matlab-tehtäviä. Edellyttää Mathworks käyttäjätunnusta, joka kannattaa luoda @aalto.fi sähköpostiosoitteella. Kurssin kannalta oleellisimpia kokonaisuuksia ovat MATLAB Onramp ja Introduction to Linear Algebra with MATLAB.

    Heikki Apiolan Lyhyt Matlab-opas: tiivis johdanto Matlabin käyttöön. Minimaalisella ohjelmointikokemuksella tämän käy läpi tunnissa-parissa. Erityisen suotava kiireisille on sivustolta löytyvä Matlab-pikatutoriaali.