Topic outline

  • Pakollisella työturvallisuuskurssilla saat perustason perehdytyksen työturvallisuusasioihin, joita tarvitaan kaikilla Kemian tekniikan korkeakoulun (CHEM) laboratoriotöitä sisältävillä perustutkinnon kursseilla. Suorittaessasi kurssin hyväksytysti, saat labrapassin, jonka tarvitset, jotta pääset CHEMin oppilaslaboratorioihin. Lisäksi kurssin hyväksytty suoritus antaa sinulle kulkuoikeuden Kemian tekniikan korkeakoulun tiloihin. 

    Laboratoriotöitä sisältävillä kursseilla opettajat tulevat täydentämään tätä perustason perehdytystä kyseisten kurssien laboratoriotöihin liittyvien työturvallisuusasioiden osalta, siltä osin, mitä tällä kurssilla ei ole käsitelty.  

    Syksyllä 2022 kurssi sisältää yhden luentokerran, joka on perjantaina 2.9. klo 9.15-12 ja pidetään salissa Ke1. Esittelyluennon jälkeen kurssi suoritetaan itseopiskeluna etänä tutustumalla virtuaalisen laboratorion  materiaaleihin ja tekemällä sähköinen tentti kurssin MyCourses-sivulla.  Voit valita kurssin suorituskieleksi suomen tai ruotsin. Virtuaalilaboratorio ja tentti tulevat näkyville MyCoursesiin kurssin esittelyluennon jälkeen.

    Kurssin voi suorittaa aikavälillä 2.9. - 18.9.2022, mutta suositus on tehdä kurssin tentti hyväksytysti jo viikolla 36 eli 9.9. mennessä. Tämä sen vuoksi, että monilla kursseilla laboratoriotyöt alkavat viikolla 37 ja laboratorioon ei pääse, jos työturvallisuuskurssi on suorittamatta.

    Kurssin materiaalit, ohjeet ja kaikki tiedotus jaetaan tämän sivuston kautta. Seuraathan alusta lähtien @aalto.fi - sähköpostiasi päivitykset saadaksesi. 

    Kurssi on päättynyt. Jos tarvitset työturvallisuuskurssin suorituksen, voit tehdä kurssin CHEM-E0140 Laboratory Safety course. Tämä kurssi on auki koko vuoden.

    Nb! Please note that if you are a Master Student or Exchange student, you should do the CHEM-E0140 Laboratory Safety course instead of this course.


    Kurssin vastuuopettaja: yliopistonlehtori Minna Nieminen, minna.nieminen@aalto.fi, puh. 050 343 8187