Topic outline

  • Tervetuloa Biofysiikka-kurssille!

    Opetus toteutetaan kokonaisuudessaan kampuksella. Luennot alkavat kurssin ensimmäisellä opetusviikolla (ensimmäinen luento pe 13.1.). Laskuharjoitukset alkavat kurssin kolmannella opetusviikolla (ensimmäinen harjoitusryhmä ma 23.1.).

    Kurssille ilmoittautuminen: Kurssille ilmoittaudutaan Sisussa, ja ilmoittautuminen on pakollista kurssisuorituksen saamiseksi. Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 16.1. Mikäli tahdot ilmoittautua kurssille vielä tämän jälkeen, asiasta voi olla yhteydessä kurssin luennoitsijaan (yhteystiedot alla).

    Yleistä kurssista: Kurssi kestää kaksi periodia ja opiskelijan odotetaan käyttävän kurssiin n. 10 tuntia joka viikko. Laskuharjoitukset muodostavat oleellisen osan kurssin sisällön omaksumisesta; ilman laskuharjoitusten suorittamista on hyvin vaikea läpäistä kurssia. Tämän vuoksi aktiivisesta laskuharjoituksiin osallistumisesta annetaan pisteitä (max 10 % kurssipisteistä). Kurssille ei ole asetettu pakollisia esitietovaatimuksia, mutta käytännössä kurssin onnistunut suorittaminen edellyttää matematiikan perusteiden (differentiaali- ja integraalilaskenta 1 ja 2 tai vastaavat tiedot) sekä fysiikan perusteiden hallintaa. Fysikaalisen kemian opinnot ovat myös eduksi. Kurssi on osa BioIT:n pää- ja sivuainetta ja se on pakollisena esitietovaatimuksena Life Science Technologies -maisteriohjelman Biomedical Engineering –pääaineeseen.

    Kurssin oppikirja: Nelson: Biological Physics, W.H. Freeman and Company.

    Kurssihenkilökunta: Kurssin luennoi prof. Ari Koskelainen (ari.koskelainen(at)aalto.fi, 0503673768). Kurssin assistentit ovat Antti Jokinen, Sama Saeid, Aapo Harju ja Lassi Härtsiä (yhteystiedot Tehtävät-sivulla).

    Kurssin suorittaminen: Kurssi koostuu luennoista, laskuharjoituksista ja välikokeista/tentistä. Kurssin voi suorittaa kahdella välikokeella tai tentillä. Välikokeet/tentti ovat pakollisia; luennot ja laskuharjoitukset ovat erittäin suositeltavia. Laskuharjoituspisteet ovat voimassa seuraavan vuoden kurssin alkuun asti. Kurssin luentojen ja laskuharjoitusten kieli on suomi, mutta kaksi laskuharjoituskertaa on englanniksi koska Sama ei osaa suomea.

    Kurssin arvostelu: Kurssista annetaan numeerinen arvosana. Laskuharjoitusaktiivisuuden osuus on 10 %, 1. välikokeen osuus 45 % ja toisen välikokeen osuus 45 % kokonaisarvosanasta. Suoritettaessa kurssi tentillä mahdolliset laskuharjoituspisteet huomioidaan, jos opiskelija siten saa paremman arvosanan. Arvosana muodostuu tällöin siis joko 100 % tenttipisteistä, tai 90 % tenttipisteistä ja 10 % laskuharjoituspisteistä.

    Välikokeet ja tentti: Ensimmäinen välikoe on tiistaina 21.2. klo 13-16 Otakaari 1 A-salissa, ja toinen välikoe on tiistaina 18.4. klo 14-17 Otakaari 1 C- ja D-saleissa. Opiskelijat, joille on myönnetty lisäaika, tekevät 2. välikokeensa salissa D. Tentti on keskiviikkona 7.6. klo 9-12. Tentin koesali(t) ilmoitetaan myöhemmin. Välikokeissa ja tentissä jaetaan tehtäväpaperi, kaavakokoelma ja konseptipaperia tehtävien ratkaisuun. Osallistujalla tulee olla mukanaan kirjoitusvälineet ja funktiolaskin; kännykkää tai symbolista laskinta ei saa käyttää. Koetehtävät ovat saatavilla suomeksi ja ruotsiksi, ja koevastaukset voi palauttaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Kurssin 1. ja 2. välikokeeseen ei tarvitse erikseen ilmoittautua, mutta tenttiin tulee ilmoittautua Sisussa. Mikäli sinulle on myönnetty kokeisiin lisäaikaa, ilmoitathan asiasta tarvittavine todistuksineen vastuuassistentille.

    Välikokeiden ja tentin uusiminen: Sekä 1. että 2. välikoe ovat uusittavissa kesäkuun tentissä 7.6.2023 klo 9-12 salissa R001/Y205 (C-sali), ja lisäksi välikoeuusinnassa 9.5.2023 klo 14-17, paikkana Otakaari 1, U4-sali. Syyslukukaudella järjestetään tarvittaessa vielä yksi uusintatentti. Uusintavälikokeisiin ja -tentteihin tulee ilmoittautua erikseen. Toukokuun välikokeeseen ilmoittautuminen suoraan luennoitsijalle sähköpostitse (ari.koskelainen@aalto.fi). Jos et ole vielä ilmoittautunut kesäkuun tenttiin/välikoeuusintaan, ilmoittaudu luennoitsijalle sähköpostitse.

    Välikokeiden ja tentin koealue: Ensimmäisen välikokeen koealue on luennot 1-6 ja oppikirjan luvut 1-5 (luennon 6 aihealueista voi tulla 1. välikokeeseen selitystehtäviä mutta ei laskutehtäviä) sekä laskuharjoitukset 1-4. Toisen välikokeen koealue on luennon 6 aihealueiden laskutehtävät, luennot 7-11 ja  oppikirjan luvut 6-8, 10 (alusta 10.1.2 loppuun ja 10.3-10.4.2), 11 (alusta 11.2 loppuun) ja 12 (alusta 12.1.2 loppuun) sekä laskuharjoitukset 5-10. Tentin koealue on sama kuin välikokeiden koealueet yhteensä.

    Toivotamme menestystä ja iloisia oivaltamisen hetkiä biofysiikan parissa!