Topic outline


  • Kurssin runko
    (Tarkemmin sama Mirossa)



    • URL icon
      Priorisointitapaamisen varaaminen URL
      Not available unless: You are a(n) Student

      Priorisointitapaamisia (ennen: "Tiimiklinikka") pidetään ilmoitetuilla viikoilla keskiviikkoisin 12-14 ja torstaisin 10-12. Ryhmä voi halutessaan varata vapaan ajan (30 min). Tapaamisen voi varata hyvin matalalla kynnyksellä.

      Tapaamisten päämääränä on maksimoida projektin lopputulosten arvo käyttäjille, kumppanille ja ryhmälle, sekä pitää kehittämiseen liittyvät riskit ja ajankäyttö hallinnassa. Yksittäisessä tapaamisessa keskitytään projektin suuntaamiseen ja priorisoidaan eri kehitysmahdollisuuksia. Agenda on vapaa mutta pakollinen, ja jokaisen tapaamisen lopputuloksena tulisi olla konkreettinen suunnitelma seuraavista askelista. Aiheet voivat sisältää esim.:

      • Suunta. Mihin projektilla pyritään, mitä sillä voisi tavoitella, mikä on kokonaisuuden suurempi kuva ja visio vaikuttavuudelle?
      • Oletukset. Missä kohdissa projekti rakentaa oletuksille, millaisia riskejä näistä nousee, ja miten oletuksien oikeellisuutta voisi validoida?
      • Epäselvyydet. Minkä seikat ovat projektissa tai ryhmän jäsenille epäselviä tavalla, jota olisi hyvä tarkentaa?
      • Tavoitteet. Mikä on projektin seuraavien askelien suunta, sisältö, perustelut, ja aikataulut - konkreettinen suunnitelma?

       Varatkaa aika joko keskiviikolle tai torstaille. Mikäli mahdollista, valitaakaa ensimmäinen vapaana oleva aika ko. päivältä. 

      Määrittäkää tapaamiselle tavoite ja sitä vastaava agenda. Tapaamisen aluksi on hyvä valmistella myös lyhyt ja napakka katsaus projektin tilanteeseen ja tavoitteisiin.

      Lähettäkää agenda varauksen mukana.