Topic outline

  • Harjoitustyöt

    Harjoitustyöt ovat pakollinen osa kurssin suoritusta.

    Harjoitustyön teema on SCARA-käsivarsirobotin dynamiikan ja kinematiikan mallintaminen ja säätö. Harjoitustyön kaikki viisi kierrosta tekemällä opit miten kurssilla opitut asiat liittyvät toisiinsa ja miten erilaisten matemaattisten työkalujen avulla voidaan ratkaista automaatio- ja systeemitekniikan insinööriongelmia.

    Harjoitustyöt tehdään 3-4 henkilön ryhmissä.

    Ryhmien muodostus


    Ryhmien muodostus pitää olla tehtynä 22.1.2023 klo 23:59 mennessä.

    Lopulliset ryhmät julkaistaan 25.1.2023  

    Mikäli ryhmien muodostuksen em. määräajan jälkeen listalla on useita yksinäisiä henkilöitä, assistentit yhdistävät henkilöt ryhmiksi - eli kannattaa etsiä itselleen ryhmä ellei halua satunnaista ryhmävalintaa.

    Kaikki harjoitustyökierrokset tehdään saman ryhmän kanssa, et voi vaihtaa paria 22.1.2023 jälkeen. 

    Mikäli et tiedä ryhmäsi yhteystietoja (sähköposti), voit hakea sitä Aallon sähköpostin (https://mail.aalto.fi/) kautta. Kirjaudu sähköpostiin, valitse vasemmassa yläkulmassa olevasta painikkeesta People. Aukeavalla sivulla valitse Directory ja kirjoita parisi nimi (Sukunimi Etunimi, ilman pilkkua) kohtaan "Search People". Tarvittaessa ryhmän yhteystiedot voi pyytää myös kurssin opetushenkilökunnalta.

    Ongelmatilanteissa ota yhteyttä pääassistenttiin.


    Harjoitustöiden arvostelu

    Harjoitustöistä saa pisteitä, jotka lasketaan kurssiarvostelussa yhteen tenttipisteiden kanssa. Viiden harjoitustyökierroksen yhteenlaskettu maksimipistemäärä on 50 pistettä.

    1. harjoitustyökierros 5 pistettä, läpipääsyraja 1 piste (eli ensimmäinen kierros on pakollinen suorittaa)
    2. harjoitustyökierros 9 pistettä
    3. harjoitustyökierros 11 pistettä
    4. harjoitustyökierros 11 pistettä
    5. harjoitustyökierros 14 pistettä

    Arvostelussa on useita osa-alueita, yksittäisen mallinnustehtävän kohdalla esimerkiksi matemaattisen mallin johtaminen ja kommentointi, Python-toteutus ja sen esittely, tulosten esittely ja pohdinta. Arvostelussa tarkastellaan myös raporttia kokonaisuutena. Arvostelun eri osa-alueilla on suunnilleen samat painoarvot, joten raportin kirjoittamiseen kannattaa panostaa ja varata riittävästi aikaa.

    Määräaika harjoitustöihin

    Raportin (ja muut pyydetyt) tiedostot palauttaa vain yks henkilö ryhmästä, kaikkien puolesta. Palauttaja vakuuttaa että harjoitustyö on ryhmän itsensä tekemä. Ryhmä on yhteisvastuussa töistä ja niiden palautuksista. Yhteisvastuu koskee ajoissa palauttamista ja sääntöjen mukaista toimintaa mm. plagioinnin suhteen, ja mahdolliset seuraamukset palauttamatta jättämisestä tms. koskevat aina kaikkia.

    Harjoitustyön palautuksen määräajat ovat:

    • Harjoitustyökierros 1: su 5.2.2023 klo 23:59
    • Harjoitustyökierros 2: su 19.2.2023 klo 23:59
    • Harjoitustyökierros 3: su 12.3.2022 klo 23:59
    • Harjoitustyökierros 4: su 26.3.2022 klo 23:59
    • Harjoitustyökierros 5: su 9.4.2022 klo 23:59

    Harjoitustyön palauttamiseen ei myönnetä lisäaikaa ilman järkevää syytä.

    Apua harjoitustöihin

    Harjoitustöiden tekniseen toteuttamiseen saat riittävät valmiudet osallistumalla kaikkiin laskuharjoituksiin (ja ratkaisemalla tehtävät), osallistumalla kaikkiin tietokoneharjoituksiin (ja ratkaisemalla tehtävät) ja raportissa tarvittavaan pohdintaan saat eväitä luennoilta.

    Ongelmatilanteissa neuvoa saa kysyä tietokoneharjoituksissa. Assistenteilta ei kannata kuitenkaan pyytää tehtävän ennakkotarkistusta ennen palautusta, assistentit antavat apua teknisiin ongelmiin. Assistenteilta ei voi pyytää lisäaikaa palautukseen.

    Plagiointi ja vilppi

    Yhteistyö ryhmän kesken on sallittua ja suotavaa. Yhteistyö ryhmien välillä on ehdottomasti kiellettyä.

    Vilppiepäilyt käsitellään yliopiston sääntöjen mukaan.