Osion kuvaus

 • Tervetuloa kurssille

  HUOM!  Tämä kurssi suoritetaan etäopetuksena ja luennot pidetään torstaisin klo 10:15-12. Ensimmäinen luento on torstaina 26.10. 2023. 


  Luentolinkki:

  https://aalto.zoom.us/j/61188934443


  Tervetuloa Yrittäjyys insinöörin työkaluna kurssille!


  Yrittäjyystaidot ovat erittäin hyödyllisiä työelämätaitoja riippumatta siitä onko tähtäimessäsi ura kansainvälisessä suuryrityksessä,  kotimaisessa kasvuyrityksessä tai oman yrityksen perustamisessa - kenties kaikki nämä mahdollisuudet tulevatkin sinua jossakin vaiheessa vastaan.

  Tällä keskustelevalla kurssilla käsitellään laajasti ja ajankohtaisesti yrittäjämäistä asennetta sekä yrittäjyystaitoja tavoitteena että jokainen osallistuja voi ammentaa kurssilta juuri omaan työkalupakkiinsa soveltuvia ajattelumalleja, käytännön keinoja ja teoreettisempiakin raameja navigointiin työelämän eri vaiheissa kesätöistä alkaen. Emme siis kurssilla rakenna yritysideaa vaan keskitymme tarkastelemaan yritysmaailmaa ja siellä hyväksi havaittuja keskeisiä toimintatapoja liittyen mm innovaatioihin, asiakkaisiin, yhteistyökumppanuuksiin sekä prosesseihin ja viestintään.  Keskeinen taito työelämässä on myös itsensä johtaminen erilaisten mahdollisuuspolkujen keskellä, sekä itsereflektio nähdystä ja kuullusta ja sen mahdollisesta vaikutuksesta omiin valintoihin. 

  Kurssin lopussa järjestämme sähköosaston alumnien paneelin, jossa on vielä mahdollisuus kuulla jo valmistuneiden ja eri rooleissa olevien sähköläisten vinkkejä työelämästä ja yrittäjämäisen asenteen merkityksestä. 


  Rekisteröityminen:

  Sisussa 30.1-06.3.23


  Oppimistavoitteet:


  Kurssin tavoitteena on kehittää ymmärrystä yrittäjyystaidoista. 

  Kurssin suoritettuasi: 

  • ymmärrät perusteet yrittäjähenkisestä ajattelusta sekä yrittäjyystaidoista 
  • pystyt kertomaan miksi insinöörit hyötyvät yrittäjähenkistä ajattelusta

  Kurssi edellyttää aktiivista läsnäoloa luennoilla ja viikkotehtävien sekä lopputyön ja vertaisarvioinnin tekemistä.

  Kurssihenkilökunta

  Opettaja Simo Lahdenne simo.lahdenne@aalto.fi
  Opettaja Sonja Hilavuo sonja.hilavuo@aalto.fi
  Kurssiassistentti Milja Harju milja.harju@aalto.fi