Topic outline

 • YLEISINFO

  Not available unless: You are a(n) Student

  Bruno Munari

  Bruno Munari: Seeking comfort in a uncomfortable chair / Domus, 1944


  Tervetuloa Studio C - kurssille!


  Kurssi käynnistyy maanantaina 24.4. klo 9:15 Metallimiehenkuja 2:sen Valimossa. Saavuthan ajoissa paikalle!

  Studio C on TAITE-monialaiset taideopinnot yksikön järjestämää opetusta, jota järjestetään samanaikaisesti kolmessa eri ryhmässä. Kurssin sisältö on oman taiteellisen projektin suunnittelu, toteutus ja näytteillepano yhteisen teeman pohjalta.

  Tämän Studio C -toteutuksen teema on "Etsimässä mukavuutta epämukavuuden keskellä / Seeking comfort in an uncomfortable place" joka leikkisästi mukailee muotoilija / taiteilija Bruno Munarin vuonna 1944 Domus-lehdessä julkaistua provokaatiota (Seeking comfort in a uncomfortable chair). Teeman tarkoitus on avata Munarin kuvaama etsintä koskemaan laajemmin niin fyysistä kuin sosiaalista tilaa, jossa myös taidetta esitetään. Teillä on vapaus tulkita teemaa haluamalla tavalla, mutta keskeistä on miettiä taiteen esittämisen käytäntöjä suhteessa kurssilla toteutettavaan teokseen:

  Miten näyttelytila määrittelee tai ohjaa teoksen tulkintaa? Mitä rajoitteita näyttelytila asettaa ja minkälaista tekemistä se "suosii" (materiaalit, koko, tekniikat)? Millä tavoin ja missä teos voi tilassa olla esillä? Mitä teoksen esittäminen edellyttää? Onko esimerkiksi jalusta osa veistosta vai ei? Miten ympäröivät teokset vaikuttavat toisiinsa?


  Teosta voi lähteä suunnittelemaan esimerkiksi näistä vaihtoehdoista:

  1) teos, joka sisällöllisesti tai muodollisesti perustuu näyttelytilassa tehtyihin havaintoihin -> on tilan innoittama.

  2) teos, joka ”tuo oman maailmansa”, mutta hakeutuu, muovautuu tilasensitiivisesti -> ripustustapa ja paikka ovat osa teoksen sisältöä.

  Opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat teoksen kurssin päätteeksi järjestettävään näyttelyyn, joka pidetään Oppimiskeskuksen aulassa ja Otakaari 1:sen BetaSpace -näyttelytilassa (mahdollisuuksien mukaan teoksia voi sijoittaa Otakaari 1:sen piha-alueelle).


  Osaamistavoitteet:

  • Opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat itsenäisesti taiteellisen projektin julkista esittämistä ajatellen.
  • Opiskelijat osaavat hyödyntää ja soveltaa valitsemiansa tekniikoita ja teknologioita saavuttaakseen asetetut päämäärät.
  • Opiskelijat laajentavat omaa teknistä ja taiteellista osaamistaan monialaisempaan ja kokeellisempaan suuntaan
  • Opiskelijat osaavat ammentaa sisältöä omaan taiteelliseen työskentelyynsä nykytaiteen ilmaisumuodoista sekä laajemmista käsitteellisistä asiayhteyksistä
  • He oppivat muodostamaan taiteiden, erilaisten yhteisöjen ja toisten alojen välisiä yhteyksiä.