Topic outline

 • Filosofia ja systeemiajattelu -kurssi käynnistyy keskiviikkona 18. tammikuuta 2023 klo 15.15-18.00 emeritusprofessori Esa Saarisen luennolla. Luento järjestetään Otaniemen kampuksen Kandidaattikeskuksen (Otakaari 1F, Espoo) Aalto-salissa. Tervetuloa mukaan!

  Aloitusluennon jälkeen luennot jatkuvat perustuen aikaisempien tuotantokausien luentotallenteisiin ja erikseen toteutettuihin bonuslisiin huipentuen Aalto-salissa järjestettävään päätösluentoon keskiviikkona 8.3. klo klo 15.15-18.00. Tallenteet avaus- ja päätösluennoista julkaistaan parin päivän viiveellä livenä pidetystä luennosta.

  Kurssikuvaus

  Filosofia ja systeemiajattelu -kurssi järjestetään keväällä 2023 uudessa muodossa. Kurssi alkaa keskiviikkona 18.1.2023 klo 15.15-18.00 emeritusprofessori Esa Saarisen live-luennolla Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella Aalto-salissa. Tämä ensimmäinen luento on alkusoitto kevään kokonaisuuteen. Alkusoiton jälkeen kurssi etenee viikoittain aikaisempien tuotantokausien luentotallenteilla erikseen toteutetuin bonuslisin, joihin sisältyy kirjallista aineistoa ja videomateriaalia. Viikoittaiset luentotallenteet bonuslisineen edellyttävät osallistujalta noin kolmen tunnin keskittymispanostuksen per viikko. Päätösluento, kevään kokonaisuuden loppusoitto, toteutetaan keskiviikkona 8.3.2023 klo 15.15-18.00 Aalto-salissa. Näiden lisäksi kurssi sisältää referaattien laatimisen nimetyistä artikkeleista ja niiden antien pohdinnan, kolme kohtaamisenergistä räjähdysvoimaista dialogia pienryhmässä ja reflektioesseen, jossa hyödynnetään esiin tulleita teemoja, käsitteitä ja ajatussisältöjä soveltavasti ja pohdiskelevasti oman elämän näkökulmasta. Kurssin laajuus on 3 opintopistettä.

  Kurssin keskiössä on osallistujan oman ajattelun liike. Luentojen ja luentotallenteiden keskittynyt tunnelma luo osallistujalle mahdollisuuden syventyä oman ajattelunsa perusteisiin rikastavan moniulotteisesti. Räjähdysvoimaisissa dialogeissa, referaattitehtävässä ja reflektioesseessä pohditaan luentojen ja kurssin muun materiaalin kautta esiin tulleita teemoja, käsitteitä ja ajatussisältöjä soveltavasti oman elämän näkökulmasta.

  Kaikki Aalto-yliopiston opiskelijat voivat suorittaa kurssin ja saada siitä merkinnän opintosuoritusotteelleen. Kurssi soveltuu niin kandidaatti-, maisteri- kuin tohtoriopiskelijoille tutkinto-ohjelmasta riippumatta, eikä kurssilla ole esitietovaatimuksia. Kurssin ilmoittautuminen on auki Sisussa Aalto-yliopiston opiskelijoille.

  Kuka tahansa voi osallistua kurssille Aalto-yliopiston avoimen yliopiston kautta maksamalla opintomaksun (45 €). Katso lisää kurssin suorittamisesta Avoimen yliopiston kautta.

  Kaikki kiinnostuneet voivat maksutta ja ilmoittautumatta osallistua kurssin luennoille.

  Kurssista vastaa emeritusprofessori Esa Saarinen ja kurssin pääassistentti on Jaakko Korhonen (sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@aalto.fi). Tervetuloa mukaan kurssille!


  Kurssijuliste 2023