Topic outline

 • Tervetuloa kesäkurssille!

  Kesän 2023 kurssi

  Ohjelmoinnin peruskurssi Y1 avaa ohjelmoinnin salat. Tällä kurssilla opit yleispätevät perusteet, jotka pätevät useimmissa ohjelmointikielissä ja -ympäristöissä. Opit kurssilla tekemään pieniä hyötyohjelmia, taito josta on hyötyä esimerkiksi muokatessa tietolähteiden, kuten mittalaitteiden dataa jatkokäsiteltäväksi. Perusymmärrys ohjelmoinnista on myös hyvää yleissivistystä digitaalisessa maailmassa, kaikkien ei tarvitse ohjelmoida itse, mutta kaikki joutuvat tekemisiin ohjelmistojen kanssa.

  Kesäkurssi järjestetään 1.6.-17.8. ja sen tentti 16.8.-31.8. välisenä aikana. Kurssilla ei ole luentoja, mutta opiskelija voi katsoa halutessaan aiempien syyskurssien luentovideoita. Tarkempaa tietoa kurssin järjestelyistä on kerrottu vasemman reunan linkkien kautta löytyvillä alasivuilla. Kurssilla ei ole pakollista läsnäoloa muualla kuin tentissä. Kurssia ei voi suorittaa pelkällä tentillä, vaan tentin lisäksi myös harjoitustehtävistä on saatava tarpeeksi pisteitä. Kurssin voi suorittaa mökillä riippumatossa tehden tehtävän tai pari päivässä, palaten loppukesästä koululle tenttiin (suositeltu suoritusmuoto).

  Kurssin teoriamateriaali ja harjoitustehtävät ovat A+-järjestelmässä (avautuu to 1.6. klo 10:00). Jotta pääsisit kurssin A+-materiaaliin, sinun pitää olla ilmoittautunut kurssille Sisussa ja kirjautua A+:aan Aalto-tunnuksilla. Ilmoittautumistiedot siirretään Sisusta kerran tunnissa A+:aan. Jos et ole aikaisemmin käyttänyt millään muulla kurssilla A+-järjestelmää, sinun pitää ensin kirjautua kerran A+-järjestelmään ja sen jälkeen odottaa (korkeintaan tunti), että ilmoittautumistiedot siirretään seuraavan kerran Sisusta A+:aan. Tämän jälkeen voit kirjautua kurssin A+-sivuille Aalto-tunnuksilla ja pääset käyttämään kurssin materiaalia.

  Jos olet ilmoittautunut kurssille FITechin tai avoimen yliopiston kautta, opintohallinto on kirjannut ilmoittautumisesi Sisuun eli sinun ei tarvitse tehdä sitä erikseen. Mutta sen sijaan sinun pitää kirjautua A+-järjestelmään yllä kerrotulla tavalla ja mahdollisesti tunnin päästä uudelleen, jos et ole aikaisemmin käyttänyt A+-järjestelmää.